Vet noe må gjøres i forsvaret før neste sesong. (foto: fra everton, twitter)

Sommeren 2021 ble Janik Vestergaard hentet til Leicester fra Southampton for rundt 15 millioner pund. Med seks kamper fra start på dansken har ikke Brendan Rodgers helt vist midtstopperen tiltro i sesongen som ikke har gått Leicesters vei. Dette akter Everton å utnytte.

Evertons utfordringer er mange, ifølge Football-Insiders kilde har klubbens nye director of football, Kevin Thelwell sett Vestergaard som løsning på én av utfordringene. Football-Insider hevder Everton are plotting en overgang i sommer, der en hovedspeider har vært for å se Vestergaard i aksjon for Danmark.

Les: Zinckernagel og Nottingham Forest har virkelig fått ferten av Premier League

Da ble det blant annet scoring på 29-åringen i 4-2 tapet mot Nederland.

Football-Insiders Russel Edge beskriver hva Vestergaard kan bety for Frank Lampard.

-Jeg tror han vil gi mer kontinuitet. Han scoret et flott mål mot Nederland også. Han er en av disse spillerne som har vært solid i Premier League, og minner om Dan Burn (Newcastles midstopper). Det er ikke noe tull med ham, og det virker som han kan bringe et nivå av stabilitet tilbake i Everton-forsvaret. Han ser ut som en leder, en kaptein.

Med berg-og-dalbane prestasjoner av Keane, Mina og Holgate i Everton-forsvaret kan Vestergaard være forsterkningen som gir arbeidsro. For skal Everton gjennom nok en sesong som denne, med 47 baklengs på 27 kamper, da skal det bli trått fremover.

Les: Ferrari har definitivt tatt igjen forspranget