Roberto Firmino, som hadde misbrukt flere store muligheter tidligere i kampen, satte inn vinnermålet ni minutter inn i den første ekstraomgangen. Brasilianeren var kald, dro av keeper og satte inn 1-0.

Dermed kan Liverpool for første gang i klubbens historie kalle seg verdensmestere. Tre ganger tidligere har de forsøkt uten hell. Riktignok var de to første da turneringen hadde et annet navn. Tidligere i 2019 har Liverpool vunnet mesterligaen og den europeiske supercupen.

– Det er en fantastisk følelse å vinne nok et trofé og å være verdensmester, sa Firmino.

– Vi kunne scoret noen flere mål, men jeg er strålende fornøyd med resultatet og prestasjonen, sa kaptein Jordan Henderson i et intervju med arrangøren.

Det siste året har Liverpool hatt en egen evne til å vippe jevne oppgjør i sin favør.

– Vi har gjort dette lenge nå. Det har vært noen sene mål. Vi ønsker bare å holde det gående og å fortsette å forbedre oss, sa Henderson.

Brasilianske Flamengo yppet seg i deler av kampen, men måtte til slutt se trofeet glippe. Helt på slutten av den andre ekstraomgangen fikk de eventyrlig mulighet til å utligne, men avslutningen fra Lincoln gikk over.

Liverpool slo ut mexicanske Monterrey i semifinalen. Også da var Firmino helten da han satte inn 2-1 på overtid. Han hadde mange muligheter til å score også tidligere i oppgjøret.

Engelskmennene åpnet godt og skapte flere farligheter, men utover i omgangen meldte Flamengo seg på. Bruno Henrique storspilte på kanten for brasilianerne og var farlig frampå flere ganger.

Også i åpningen av den andre omgangen var Firmino uhyre nære. Han dro seg fri og fikk skyte upresset fra sju meter. Avslutningen gikk på innsiden av stolpen og ut.

Heller ikke Flamengo-var ufarlige. Alisson i Liverpool-buret måtte varte opp med en flott redning etter 53 minutter for å forhindre baklengsmål.

De så riktignok ut til å få muligheten på overtid. Sadio Mané gikk i bakken, og dommeren blåste for straffespark. Men etter å ha sett på TV-skjermen i flere minutter, ble situasjonen omgjort. Istedenfor straffe endte det med utspill for brasilianerne. Det så ut som en kontroversiell avgjørelse, for reprisene viste at Mané ble hindret.

I den første ekstraomgangen avgjorde altså Firmino. Spissen ble spilt helt fri, dro av keeper og en forsvarsspiller og satte inn 1-0.

Flamengo slet med å skape de store sjansene, men i siste ordinære minutt i den andre ekstraomgangen fikk de muligheten. Et innlegg fant Lincoln inn i Liverpool-boksen, men han avsluttet over fra glimrende posisjon.

Tidligere på dagen tok mexicanske Monterrey bronsen i mesterskapet. De slo Al-Hilal fra Saudi-Arabia på straffespark. Kampen endte 2-2, men to straffebom fra Al-Hilal sørget for mexicansk jubel.

For Liverpool venter nå tittelkamp i Premier League. Torsdag møter de annenplasserte Leicester på bortebane. De røde leder med ti poeng og har i tillegg én kamp til gode.

Bare 39 sekunder var spilt da Firmino fikk en enorm sjanse for Liverpool. Han ble spilt helt alene med keeper, men blåste avslutningen langt over. Svakt av brasilianeren.

Liverpool skaffet seg et overtak utover i den andre omgangen, men klarte ikke å avgjøre i løpet av 90 minutter.