Skulle nok ha smakt med en sig. (lazio, twitter)

Da Maurizio Sarri ledet Napoli i 2015-18, ble han sett på som et litt snurrig, kjederøkende fotballgeni. Chelsea overtalte suksesstreneren om å trekke til Stamford Bridge, men klubb og trener «fant aldri tonen». Det ble med én sesong, Juventus sto klare til å ta over den italienske treneren i 2019. Her fortsatte Sarris nedtur.

Det ble også bare én sesong i Torino. På torsdag kom nok en gedigen nedtur for Sarri som gjorde at 63-åringen tilbyr seg å slutte i jobben som Lazio-trener.

LES: Har Gareth Southgate bommet totalt?

Sarri har ledet Lazio siden 2021, forrige sesong ble det den sure 5. plassen i Serie A. Dermed ble klubben henvist til Europaligaen, på torsdag var det møte med FC Midtjylland.

Det danske laget ga Sarri og Serie A-klubben en «Bodø/Glimt-behandling» som José Mourinho fikk på Aspmyra, FC Midtjylland ga seg ikke før det sto 5-1 mot gjengen til Sarri.

LES: Alexander Nübel har gitt Bayern München et klart ultimatum

Men i motsetning til Mourinho etter tapet på Aspmyra i Conference League, som rakket ned på Roma-spillerne sine og hele troppen, la Sarri seg flat etter overkjøringen i Danmark. Vel, ikke helt flat.

-… Det er vanskelig å forstå årsakene. Hvis det er min skyld, trekker jeg meg meg, hvis det er en spillers skyld, skal han selges med det samme, sier Sarri ifølge La Gazzetta.

LES: Har Gareth Southgate bommet totalt?

Da får vi se hvem som forsvinner fra Serie A-klubben de kommende ukene, eller om Lazio skal bruke kampen som læring. Vi anbefaler det siste. Mourinhos ego fikk seg en skikkelig smell etter Glimt-kampene, men Roma endte som kjent opp med tittelen.