Endelig er listen over de 32 landene som skal spille i 2022 FIFA World Cup i Qatar klar. – Siste som skulle på plass var Costa Rica som kapret den siste plassen fra New Zealand.

Vi har endelig en fullstendig liste over nasjoner i deres respektive grupper. Det er unødvendig å si at det er en kort liste over land som anses som favoritter til å vinne turneringen, men noen av dem vil ha en relativt vanskeligere vei for å nå sluttfasen av turneringen.

I november vil Qatar bli verdens fotballhovedstad.

LES: Newcastle tilbudt Manchester United-spiller

Disse landene har kvalifisert seg til Qatar 2022

De 32 landene som er kvalifisert til verdensmesterskapet i fotball 2022 er: Argentina, Brasil, England, Frankrike, Spania, Belgia, Portugal, Tyskland, Nederland, Uruguay, Kroatia, Danmark, Mexico, USA, Senegal, Wales, Polen, Australia, Japan, Marokko, Sveits, Ghana, Republikken Korea, Kamerun, Serbia, Canada, Costa Rica, Tunisia, Saudi-Arabia, Iran, Ecuador. Og vertene Qatar vil lede an i åpningskampen av turneringen.


Av alle disse landene vil toppfavorittene til å vinne turneringen være i følgende rekkefølge: Argentina, Frankrike, Brasil, Portugal, England, Spania, Tyskland og Belgia. Potensielle Askepotter vil være Uruguay, Polen, Canada, Danmark, Kroatia, Sveits, Senegal, Nederland og Wales. Resten av landene ser ikke ut til å ha noen stor sjanse til å komme langt i turneringen.

Les: Leeds venter til Barcelona har gitt endelig beskjed de ikke aktiverer utkjøpsklausulen

Inne i gruppe A vil vertene Qatar dele søkelyset med Ecuador, Senegal og Nederland. Gruppe B har England, Iran, USA og Wales i en nesten helt engelsk affære. Inne i gruppe C møter tittelkandidatene Argentina Saudi-Arabia, Mexico og Polen. Gruppe D har Frankrike, Australia, Danmark og Tunisia.

Gruppe E vil ha Spania mot Costa Rica, Tyskland og Japan inne i den beryktede Group of Death. Sektor F har Belgia, Canada, Marokko og Kroatia. Brasil leder gruppe G mot Serbia, Sveits og Kamerun. Sist, men ikke minst, leder Ronaldos Portugal gruppe H mot Uruguay, Ghana og Republikken Korea. Første kamp har avspark 21. november og finalen er satt til 18. desember.