I sommer var planen å fylle opp med stjerner, finansiere det med å selge andeler i fremtidige inntekter for så å få Champions League suksess 153 millioner euro ble brukt og ingenting har blitt bedre!!. – Allerede før den femte kampen i gruppespillet i Champions League ble blåst i gang var det klart Barcelona er ute. Ydmykelsen ble totalt da Bayern München i går på Camp Nou kjørte over Barcelona.

Etter fem kamper spilt har Barcelona bare fire poeng i gruppe C. Bayern München har 15 og Inter Milan 10, de går begge videre med en kamp igjen i gruppespillet.

Hoder må rulle, men hvilke?

Fansen ser ut til å være delt 50/50 på om Xavi fortjener å beholde jobben som manager eller ikke, men det er noen spillere som allerede har mindre tau å henge seg med.

Les: Champions League exit er en økonomisk katastrofe for Barcelona! – Her er tallene

Raphinha
Omtrent 50 millioner euro av Barcas sommerpenger ble brukt på Raphinha, som byttet ut Leeds for Camp Nou i juli, men brasilianeren har har langt fra levert, med bare ett mål og en assist fra 14 kamper i alle konkurranser så langt.

Barca har mange valgmuligheter med Ousmane Dembele, Ansu Fati og Ferran Torres, og et godt råd fra oss i Sporten, Barcelona burde ta kontakt med Chelsea og se om de fortsatt er interessert i at Raphinhas tjenester. Blues «vant» hans signatur over Chelsea denne sommeren denne sommeren.

Franck Kessie
Franck Kessie kostet ikke noe annet enn lønn, han kom på en gratis AC Milan, men ivorianerens innvirkning har vært minimal, med bare fire starter i alle konkurranser.

Skader har ikke hjulpet midtbanespilleren, og med Frenkie de Jong værende som og Gavi og Pedri – de to siste Kopa Trophy-vinnerne – fikk nye kontrakter med frigjøringsklausuler på 1 milliard euro, er veien til ytterligere førstelagsspill omtrent blokkert for Kessie.

Gerard Pique
Gerard Pique var på høyden en av verdens beste midtstoppere, åttedobbelt La Liga-vinner med tre Champions Leagues samt et VM med Spania. Men tiden går og 35 år gammel begynner det å synes på tempoet.

Manager Xavi vi har skjønt det og benytter oftere Eric Garcia, Ronald Araujo, Andreas Christensen og Jules Konde.

Memphis Depay
Det så ut til at Memphis Depay ville følge Philippe Coutinho og Pierre-Emerick Aubameyang ut av utgangsdøren på Camp Nou denne sommeren, men flyttingen til Juventus eller Manchester United ble aldri noe av, og han ble værende.

Barca trenger ham rett og slett ikke med Robert Lewandowski og Co. og en bytteavtale med Liverpools Bobby Firmino i januar vil være å foretrekke fremfor å miste nederlenderen gratis neste sommer.

Jordi Alba
En annen klubbkaptein, Jordi Alba, var der for de fleste av de samme trofeene som Pique vant med klubb og land, men han er ikke lenger i stand til å holde den 19 år gamle Alex Balde utenfor laget som venstreback.

Har som Pique en kontrakt på Camp Nou som varer til 30. juni 2024 og må avlastes før da. Inter Milan ble kreditert med en interesse i sommer.

Les: Cristiano Ronaldo og Georgina Rodriguez kjøper det dyreste huset i Portugal