Kessie i et av sine gode øyeblikk i Barca-drakta. (foto: barca, twitter)

Før sesongen sørget Barcelona for å overtale Franck Kessie til ikke å forlenge med AC Milan, suksess videre for den ivorianske landslagsspilleren lå på Camp Nou. Midtbanespilleren signerte som free agent med Barcelona, La Liga-giganten presenterte Kessie som en av verdens beste. En halv sesong senere er Kessie ute av bildet hos Xavi.

Det er noe med statusen som free agents, vi har sett det samme hos PSG. Da Wijnaldum, en av Klopps mest betrodde spillere, ble fristet til årslønn på rundt 13 millioner euro (capalogy.com) mot å ikke forlenge med Liverpool og heller spasere som free agent over til Parc des Princes, trodde nederlenderen han hadde gjort karrierens deal. Det var bare det at PSG ikke hadde investert noe i spilleren, en halvering av spilletid fra Liverpool ble resultatet i debutsesongen. I den andre bar det til Roma på utleie – og langtidsskade etter smell på trening.

LES: Sikter høyt: Henter inn nok en Liverpool-trener

Tilbake til Franck Kessie. 25-åringen forlot de regjerende Serie A-mesterne til fordel for Barcelona. Frem til VM-pausen var Kessie på banen i 485 av 1170 mulige spilleminutter. For Xavi har funnet ut at Sergio Busquets skal spille hovedrollen på den defensive delen av midtbanen til Barca.

Wijnaldum presset frem utleieopphold etter én sesong, ifølge Corriere dello Sport akter ikke Kessie å vente like lenge. Ifølge det italienske mediet er et møte mellom Inter og Barca avtalt rett etter nyttår. Inter har ikke euros til å kjøpe løs Kessie, heller ikke å dekke årslønna på rundt 6.5 millioner euro.

Vi aner at det kan bli en avtale á la Wijnaldum og Roma på Kessie. PSG dekker halve lønna til nederlenderen, Barcelona må trolig gjøre noe tilsvarende hvis Inter skal gi spilletid til den tidligere AC Milan-stjerna. For Barcelona er dette penger de ikke har, men hvis det betyr en halvering av lønnsutgiftene til en spiller de knapt benytter, er dette et plussregnskap når det skal kuttes på nyåret.

Free agents-status, der klubben ikke legger inn en større investering i spilleren, er visst ikke alltid så rosenrødt.