Bilde Jevnaker IF

I en årrekke har den tidligere fotballspilleren Bengt Eriksen vært fotballekspert først på TV 2 og så Eurosport. – Nå restarter han sin karriere som trener i Jevnaker IL som befinner seg i 4.divisjon.

For noen måneder siden ga 57.åringen seg som daglig leder for Moss FK, etter å ha vært i stillingen i bare et halvt år.

Nå er han igjen klar for å være hovedtrener. En jobb han gleder seg til noe han forteller til Jevnaker IL sine sider.

– Jeg skal innrømme at jeg er bitte litt nostalgiker, og at nettopp denne klubben betyr noe ekstra. Tidligere har jeg trent Skeid, som faren min også trente i sin tid. Nå gjentar det seg på Jevnaker, sier Eriksen og legger til:

– Jeg har mange gode minner fra de to sesongene da jeg løp rundt som gutt på Jevnaker stadion. Ikke minst fra 1974-sesongen da JIF slo ut både Strømsgodset og Lyn i cupen.

Les: Haaland og Foden samarbeider om Bellingham

Jevnaker spilte i 1. divisjon på 1990-tallet, men har siden falt nedover i divisjonssystemet. Klubben håper på et løft med Eriksen i trenerstolen.

– Et stort trenernavn som Bengt Eriksen vil gjøre klubben mer attraktiv for gode spillere, i tillegg er han jo en strålende kommunikator og inspirator som helt sikkert våre samarbeidspartnere også vil få glede av. Nå skal gode krefter sammen løfte fotballen på Jevnaker, sier sportslig leder Bjørn Opdahl.