Roberto de Zerbi

Brighton som gjør det langt bedre i Premier League enn budsjetter og størrelse på klubben skulle tilsi ble på en måte offer for egen suksess og måtte la manager Graham Potter bli kjøpt ut av sin kontrakt av pengesterke Chelsea.

Med tap av manager og 200 friske millioner på bok var tiden klar for å søke ette en ny manager. – Nå har de funnet en erstatter som overrasker. – Ikke det at Roberto de Zerbi ikke er dyktig, men han var ikke en som ble nevnt av fotballeksperter på balløya.

Les: Har Frank øverst på lista og Ole Gunnar som nummer to

Flere navn var aktuelle, blant annet to norske, men nå har Brighton bekreftet de har signert Roberto de Zerbi på en fireårskontrakt

– Jeg er begeistret over at Roberto har sagt ja til å bli vår nye hovedtrener. Robertos lag spiller en spennende og modig fotball, og jeg er sikker på at hans stil og taktiske tilnærming vil passe vår nåværende tropp utmerket, sier styreleder Tony Bloom.

De Zerbi er vant til å jobbe med klubber som har begrenset økonomi, hans siste jobb var for Shakhtar Donetsk. Han har stått ved roret i flere italienske klubber, deriblant Sassuolo som han ledet til 8. plass i Serie A i to sesonger.

Brighton ligger for øyeblikket på 4.plass i Premier League, et poeng foran Manchester United på femte og fem poeng bak ledende Arsenal.