Pau Cubarsí

Det er slettes ikke dårlig å bli sammenlignet med Franz Beckenbauer, en av tidenes beste fotballspillere som dessverre gikk bort tidligere i år. Den tyske legenden vant alt som er å vinne både som spiller og som trener.

«Han var en stor spiller, positiv, rask og alltid farlig. Han var den farligste spilleren de hadde. Han kunne gjøre ekstraordinære ting med sitt tempo, kontroll og evne.» Det var ordene som England og Manchester United-legenden Sir Bobby Charlton beskrev Franz Beckenbauer med, hans store rival som ble en stor venn.

Les: Dumper spillere for 2,4 milliarder for å finansiere Osimhen

Faktisk, Beckenbauers ferdigheter som sentral midtbanespiller ble sweeper, «Libero»-rollen han ofte blir kreditert for å ha oppfunnet, er uovertruffen, og han skalert høyder som få andre i spillets historie kan eller noen gang vil matche:

Fem Bundesliga-titler, fire tyske cuper, tre europacuper, en cupvinnercup, tre NASL-titler, ett EM og ett verdenscup som spiller ble fulgt av ytterligere Bundesliga, Ligue 1, UEFA Cup og verdenscuptriumfer som trener .

Det var individuelle utmerkelser også: fire ganger ble Beckenbauer kåret til årets fotballspiller i Tyskland, to ganger vant han FIFAs Ballon d’Or. Ikke rart Charlton, Englands beste spiller, ble beordret til å merke mannen de kalte «Der Kaiser» – keiseren – i VM-finalen i 1966.

Dette er mannen når de nå skal beskrive Barcelona sitt nye talent. – Etter gårdagens 3 – 2 seier beskriver fansen Pau Cubarsí som en hybrid mellom Franz Beckenbauer og Franco Baresi.

Parkerte fullstendig Kylian Mbappe!

Det var en jevn kamp som ble endte fordel Barcelona mye på grunn av sterkt forsvarsspill.

Kylian Mbappe klarte ikke å komme på notene da han ble holdt relativt stille takket være en dominerende oppvisning av La Masia-utdannet Pau Cubarsi.

Etter å ha debutert i Champions League mot Napoli i forrige runde, valgte Xavi Cubarsi fra start da den spirende forsvarsspilleren gjengjeldte managerens tro med en fantastisk forestilling bak. 17-åringen så ikke malplassert ut da han stoppet Mbappe fra å score og gjorde en fantastisk takling på PSG-superstjernen i første omgang.

Cubarsi, som spilte som en veteran, den yngste forsvarsspilleren i Champions League-historien som startet i en kvartfinalekamp.

Les på Engelske klubber: Manchester United får hard konkurranse fra europeisk gigant

Fans overøste ham med stor ros i sosiale medier:

«Cubarsi er en Beckenbauer x Baresi hybrid La Masia, du har gjort det igjen.»

«Cubarsi var så god på ungdomsnivå, men måten han har gått sømløst over til førstelaget på er latterlig. Toppnivået av forventning, ro og trygghet på ballen, tidsbestemte aggresjoner. En så imponerende omgang fra ham i dag. For bare 17, det han gjør er galskap.»

«At Pau Cubarsi går over til Lewandowski for å starte målet… herregud, dette er en generasjonssenterback.»

«Cubarsi. Når midtstoppere blir de virkelige gamechangers.»

«Det er ikke Cubarsi mot eliten. Det er Cubarsi blant den.»