Godtar selvfølgelig ikke salg av de beste spillerne. (foto: Bayer Leverkusen)

Tidligere Liverpool-spiller Joe Cole kalte Xabi Alonsos valg om å takke nei til Liverpool «en forferdelig avgjørelse». Når vi hører hovedpersonen selv fortelle bakgrunnen for valget sitt, bekrefter det at spanjolen er og blir rett mann for Liverpool.

Først til Joe Cole: -Han er den heteste i verdensfotballen, i ledelsen (i Bundesliga) akkurat nå. En treners aksjekurs går opp og ned så raskt. Jeg synes han burde ha gjort overgangen i sommer, for om et år kan det bli helt annerledes, sier den tidligere Liverpool-spilleren til TNT Sports.

LES: Fansen er overbevist Barcelona har produsert den «neste Beckenbauer»

Vi vet ikke hvordan neste sesong vil utarte seg for Alonso, men det vi vet, er at Liverpool trenger stabilitet når Jürgen Klopp forlater klubben i sommer. En «post Ferguson-periode» som hos erkerivalen i Manchester er uaktuelt. Dermed trenger klubben en manager som har langsiktighet og lojalitet i ryggmargen.

Xabi Alonso viser det hos Bayer Leverkusen når både gigantene Liverpool og Bayern München trygler ham om å ta trenerjobben.

– Det var mange grunner til det (at han sa nei til Liverpool). Etter et år bygger vi et team, vi bygger en god spirit her. Sesongen har vært fantastisk så langt, og vi ønsker absolutt å fortsette å ha dette sammen. Jeg følte meg som en del av det. Etter et år føltes det ikke som riktig timing, og det er derfor jeg er engasjert (videre), sier Xabi Alonso ifølge talkSport.

På søndag kan Bayer Leverkusen sikre klubbens første bundesligatittel ever. Xabi Alonso er ikke den som skaper usikkerhet om neste sesong når han skal skrive historie i denne.

ENGELSKE KLUBBER: Agent varsler Arsenal-mål er klar hvis suksesstrener Ruben Amorim forlater klubben

Titler, langsiktighet, lojalitet, evnen til å velge bort «grønnere gress». For oss høres dette ut som den perfekte Liverpool-manageren.

Alt du trenger å vite: Bayer Leverkusen – Werder Bremen