Li Tie

71 år gamle Marcello Lippi er en av de virkelig store, Han har vært landslagssjef for Italia to ganger, manager for Juventus også det to ganger og manager for storlag som Internazionale og Napoli. Nå er han bosatt i Kina og i to omganger vært landslagssjef. Han har både vært manager og sportsdirektør for den Kinesiske storklubben Guangzhou Evergrande

Li Tie er mannen som skal forsøke å ta Kina til VM i fotball i 2022. Det er det tredje trenerskiftet på ni måneder for det kinesiske landslaget. Den tidligere Everton- og Sheffield United-spilleren har vært vikar siden november tar over det kinesiske fotballandslaget på permanent basis.

Les: Bild: Monaco-spiller takket glatt nei til Bayern München – velger rivalen

Italienske Marcello Lippi seg som landslagssjef etter kun et halvt år. Trenerveteranen ga seg etter at Kina tapte borte mot Syria i VM-kvalifiseringen. – Før det var det den italienske midtstopperlegenden Fabio Cannavaro som ledet Kina før han trappet ned for å konsentrere seg om trenerjobben i Guangzhou Evergrande.

Tie kommer fra jobben som manager for Wuhan Zall i kinesisk superliga og er første kineser som styrer landslaget siden 2016. 42-åringen signerte for Everton i 2002 og står med 34 Premier League-kamper over fire sesonger. Han har også 92 landskamper for Kina, og var med da Kina i 2002 for første og eneste gang deltok i VM.

Kina ligger på andreplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe til mesterskapet i Qatar i 2022, åtte poeng bak Syria.

Les: Jose Mourinho tviler på Harry Kane