Hva mener du, Frank? - så fikk han sparken. (foto: everton, twitter)

Det tok ikke Everton mange timene etter lørdagens 2 – 0 tap i bunnoppgjøret mot West Ham før manager Frank Lampard fikk sparken. – Fansen som skjønner at mye er feil ber om at hovedeier Farhad Moshiri sammen med styret og sportslig ledelse ser på seg selv før de henter inn en ny manager de kan henge klubbens feil på.

Ambisjonen er fortsatt å være en toppklubb, men de er så langt unna å være det at det kan bli svært vanskelig å finne en ny og dyktig manager som har en sjanse til å bringe dem tilbake.

Les: Barcelona tett på å hente Real Madrid stjerne for første gang siden 1996

Allerede har to managere har avvist sjansen til å ta Everton-jobben etter at Toffees bestemte seg for å sparke Frank Lampard mandag. (Nå er det tirsdag for de som ikke har en kalender foran seg) – Everton bekreftet at Lampards trenerteam også vil forlate klubben. Paul Tait og Leighton Baines som tar førstelagstrening inntil en etterfølger er utnevnt.

Deres neste kamp er mot ligaleder Arsenal 4. februar, noe som gir eier Farhad Moshiri godt med tid til å bestemme seg for en etterfølger, tid han vil trenge.

Times melder at tidligere Leeds United manager Marcelo Bielsa, som var favoritt til jobben mandag kveld, har allerede informert Everton om at han ikke vil ta jobben.

67-åringen var med på å lede Leeds tilbake til Premier League i 2020 og oppnå en niendeplass neste sesong.

Bielsa sies å være førstevalget for Moshiri, så det gjenstår å se om de tar en ny tilnærming. Han har vært uten jobb siden han ble erstattet av Jesse Marsch på Elland Road i februar.

Les: Tottenham kaprer overgang til Premier League-rival
Et annet navn som har blitt omtalt er Brentford-sjef Thomas Frank, ifølge Vital Everton. Han hjalp biene med å oppnå opprykk i 2021, og ledet dem deretter til en respektabel 13. plass i debutkampanjen deres.

Det har gått enda bedre for Brentford denne sesongen. De ligger for øyeblikket på åttende plass på tabellen og kan skilte med hjemmeseiere over Manchester United og Liverpool.

Frank blir sett på som en helt i Brentford og er ikke interessert i å flytte til Merseyside. Det betyr at Everton er tilbake til tegnebrettet når det gjelder å erstatte Lampard.

Sky Sports-ekspert Gary Neville sammenlignet situasjonen på Goodison Park med situasjonen til Newcastle United under tidligere eier Mike Ashley.

Les: Disse har fått sparken så langt denne sesongen


Han forklarte på Monday Night Football: «Det minner meg om Mike Ashleys tid i Newcastle. (Var Premier Leagues mist populære eier)

«Når en manager ble sparket, følte du på en måte at fansen, eierne, spillerne, manageren ble koblet fra hverandre – kanskje ikke mellom fansen og manageren, faktisk fordi jeg tror at fansen sto bak Frank – og spesielt på slutten av forrige sesong, den spesielle atmosfære som ble skapt på Goodison Park.