Marco Asensio er nummer 11

De to gigantene i spansk fotball har definitivt ikke som vane å gjøre å gjøre business med hverandre. Barcelona og Real Madrid overganger hører til sjeldenhetene og de som tar turen, opplever massivt hat.

Barcelona er i samtaler om å kjøpe Real Madrid-stjerne for første gang siden 1996.


Det mest bemerkelsesverdige eksemplet på business mellom de to er selvfølgelig Luis Figos kontroversielle bytte fra Barca til Real tilbake i 2000, som blant annet førte til at et grisehode ble kastet mot ham da han tok en corner på Nou Camp.

Les: Har fylt tomrommet etter Julian Ryerson

Selv om det sikkert blir reaksjoner denne gangen også er det trolig vanskeligere å frakte et dyrehode inn på stadioen nå enn for over 20 år siden. Barcelona er i samtaler om en overgang fra høyreving Marco Asensio.

Real Madrid har forsøkt å få til forlengelse for avtalen som går ut til sommeren, men de har ikke klart å bli enige. Real Madrid har redusert tilbudet etter påtrykk fra president Florentino Perez. – 27-åringen, som nylig byttet representant fra Horacio Gaggioli til superagent Jorge Mendes og hans Gestifute-byrå, kan forhandle med andre klubber.

SPORT melder at Blaugrana har hatt samtaler på nyåret om en gratis overgang til sommeren, noe som passer Barcelona perfekt. – Hvis han skulle flytte fra den ene siden av El Clasico til den andre, ville det være første gang en førstelagsspiller har gått fra Real til Barca siden Luis Enrique i 1996.

Det skjedde også langt tilbake i historien med Jose Canal og Lucien Muller.

Asensio ble sagt å være «en millimeter unna» fra å signere for Barca da han var ung og spilte for RCD Mallorca. Mens Barcelona tygde på om de skulle betale 3,9 millioner som ferieøya forlangte rykket Real Madrid inn. – Det hører med til historien om 2014 overgangen til kongens klubb at tennis legende Rafael Nadal ( som også kommer fra Mallorca) var aktiv medspiller.

Les på Engelske klubber: Chelsea har skaffet seg spiller med høyere toppfart enn Haaland

Siden har han vunnet tre La Liga-titler og tre Champions Leagues. Asensio har scoret én gang og assistert tre mål for Los Blancos på 12 kamper i La Liga denne sesongen.