Erling Haaland topper fortsatt scoringslista, men denne sesongen tar flere City-spillere seg av scoringene. (foto: Manchester City)

I debutsesongen til «vår mann» var det aldri noen tvil hvem som fortjente gullstøvelen i Premier League for fleste scoringer. City-spissen startet i et vanvittig scoringstempo – og økte gjennom sesongen. 36 scoringer totalt og undisputed toppscorer. Denne sesongen har 23-åringen fått sterk konkurranse fra en spiss få trodde før sesongstart ville blande seg inn i kampen om gullstøvelen.

Ollie Watkins. 28-åringen har tidligere vist han har målteft, forrige sesong ble det solide 15 Premier League-scoringer, men denne sesongen har Aston Villa-spissen gnistret til med 19 mål, én fattig scoring færre enn Haaland på topp.

LES: Tidligere Liverpool-spiller Naby Keita innkalt til oppvaskmøte

-Jeg vil ikke lyve. Jeg jager den (toppscorerprisen). Jeg gjør alt jeg kan for å hjelpe laget til å vinne og score så mye som mulig, jeg har definitivt blikket rettet mot gullstøvelen, sier en offensiv Watkins til BBC Match of the Day.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League-klubb bommer totalt når de kaller inn Mourinho

Watkins sto bak den ene av to scoringer som senket Arsenal på søndag, nå lukter det for alvor Champions League-billett på Villa – og gullstøvelen for Watkins.

Alt du trenger å vite: Aston Villa – Bournemouth