Føler seg klar for balløya.

Når Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti og Luis Enrique linkes til samme trenerjobb, da skjønner man at det dreier seg om en av dem mest prestisjefylte i verden – og mest utfordrende. Spillerne treneren disponerer er av de beste i verden, derfor måles suksess også kun i titler. Når erkerivalen Argentina har styrt showet i Copa America og VM, da har den neste brasilianske landslagstreneren oppgaven klar: Skap en lagmaskin av verdens beste spillere og hent de store trofeene hjem til Brasil (der de hører hjemme).

Luis Enrique hadde et heller traurig VM-sluttspill for Spania med tap mot Marokko i 8.-delsfinalen, og valgte å trekke seg som landslagstrener kort etter. Spanjolen bli likevel vurdert som en av de aller ypperste i faget. Kåret til verdens beste klubbtrener i 2014/15, titler i Champions League, La Liga og spanske cupen, har gjort 52-åringen til treneren Manchester United og andre giganter har på lista når det er tid for managerbytte.

Enrique ledet Spania til semifinalen i EM 2020, men mistet muligheten til tittelen etter det bitre tapet mot Italia på straffekonk.

LES: Comeback i Premier League for spilleren som senket Bayern München

Ifølge UOL Esporte har det brasilianske fotballforbundet analysert seg frem til at Enrique er en sterk kandidat til å ta over etter Tite. Det brasilianske mediet hevder forbundet har kalt inn Enrique til møte, der spanjolen har sendt signaler om at han er interessert i jobben.

LES OGSÅ: Brasiliansk media: Man United-spiller sendes til Flamengo

Det brasilianske fotballforbundet har ikke lenger tid til å utsette prosessen med å hente treneren som kan løfte Brasil tilbake til toppen, Luis Enrique er ledig og klar.