Konge uten spillere. (foto: chelsea, twitter)

Skader er en del av fotballen og kan avgjøre enkeltkamper og en hel sesong. Det er likevel lov til å stille et kritisk spørsmål når halve troppen ikke kan stille i til Premier League-kamp og tilreisende Chelsea-supporterne slukøret måtte reise hjem fra Bournemouth med et kjipt 0-0 resultat og fem poeng på fem kamper.

Pochettino skjønner Chelsea-supporternes frustrasjon, men velger å legge skylda på skadeproblemene i troppen.

LES: Får en stor fordel mot Bayern München

-Jeg er nødt til å påpeke de omstendighetene vi ikke kan endre. Vi har for mange spillere ute med skader, selvfølgelig blir vi et godt lag hvis alle kommer tilbake, begynner Pochettino til Evening Standard.

Hvis alle kommer tilbake.

-.. Mot Bournemouth hadde vi 12 skader pluss Madueke, Cucurella og Caicedo, forklarer Chelsea-manageren.

Christopher Nkunku, Reece James, Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka og Weslet Fofana alle på skadebenken. Vi håper selvfølgelig at Pochettino «får alle tilbake», men i verdens tøffeste liga er det ikke rom for å ligge ti poeng bak serieleder etter fem kamper når Pochettino selv har sagt han går for tittelen allerede i år.

Chelsea har midlene til et opplegg som forebygger skader og holder nøkkelspillere kampdyktige gjennom største del av sesongen, så langt er det noe grunnleggende i dette opplegget som ikke fungerer. Vi føler med Pochettino.