Ronny Deila og Antonio Nusa

Club Brugge er i flyt etter at to meget fra ting har skjedd i sommer. Ronny Deila byttet klubb i Belgia og 18 år gamle Antonio Nusa, som kom til klubben fra Stabæk sommeren 2021 har fått sitt absolutte gjennombrudd.

Alle snakker om Antonio Nusa inkludert Club Brugge sin hovedtrener Ronny Deila som gir seg ende over etter et mål og en assist etter å ha blitt byttet inn i det 67 minutt på stillingen 2 – 2.

Les: Julian Draxler vinker farvel til Paris Saint-Germain

Antonio Nusa avgjorde kampen og ble hyllet som seg hør og bør: «Han har gjort utrolige ting med landslaget. Han er for tiden prins av Norge. Etter Haaland, selvfølgelig»

Eller som den belgiske avisen Het Laatste Nieuws skrev: “Nusa is de prins van Noorwegen, na Haaland”

Nederlandsk presse kaller Nusa for Brugges gullgutt etter han scoret vinnermålet mot Charleroi – om enn med litt flaks.

Den siste halvannen uken har hele Europa oppdaget Antonio Nusa. Med sitt første mål som norsk A-landskamp og assists for verdensstjernene Haaland og Ødegaard fikk Club Brugges gullgutt ekspertene til forklare hvordan de har vært klar over hvor god han er bestandig.

Til tross for at han ikke startet mot Charleroi, var Nusa mannen som ga blåsvarte seieren. Den 18 år gamle nordmannen fikk fansen til å synge om Jan Breydel med megafonen (Jan Breydel er en helt fra det 12 århundre som ledet et opprør og var med å vinne en krig). I Brugge er de nå med andre ord offisielt gale etter Nusa.

Les: Vil ikke visne bort hos Arsenal, aktuell som Paul Pogba erstatter

Likevel var Nusa i følge Ronny Deila «svært usikker» før lørdagens kamp «Vi bestemte oss bare to timer før kampen at han ville være med i uttaket. Til syvende og sist følte vi at han fortsatt kunne være viktig og gjøre en forskjell.» Så det skjedde.

«Antonio er en fantastisk gutt. Vi elsker å jobbe med ham, og han er ydmyk nok til å innse at han fortsatt har mye å lære, fortsatte Deila, som også ønsket å bruke noen superlativer for sin unge landsmann. – Han har opplevd utrolige ting med landslaget. Han er for tiden prins av Norge. Etter Haaland, selvfølgelig.»

«Slutten på overgangsmarkedet overveldet ham også. Det har skjedd mye med ham de siste ukene, noe som gjør meg enda mer imponert over det han har vist i denne kampen, la Deila til. «Vi beskytter ham godt. Det er viktig å tenke på suksesser med Club først. Etterpå vil det være «mye større ting» for ham.»

Den tidligere Lillestrøm-spilleren Vetle Dragsnes skapte problemer for Club Brugge med både assist og scoring for Charleroi før pause. Men i andre omgang tok tenåringen fra Langhus over det norske showet.

Antonio Nusa sendte Club Brügge i ledelsen bare tre minutter før slutt. Fire minutter på overtid serverte kantspilleren en målgivende pasning til Ferran Jutgla. Dermed vant Ronny Deilas mannskap 4–2.

Les: Endelig er Benjamin Mendy tilbake på banen