Før EM-sluttspillet fant City-spiller Aymeric Laporte ut at han «følte seg» mer spansk enn fransk, med dobbelt statsborgerskap har han alle muligheter til dette. Da Didier Deschamps stengte døra til det franske landslaget, var ikke Luis Enrique vond å be.

Vi har sett det før. Er du dyktig i en idrett, viftes det villig med muligheten for bytte av landslag. Laporte har et hav av ungdomslandskamper for Frankrike, men fikk aldri innpass hos Les Bleus. Deschamps ga til og med krystallklart beskjed om at Laporte ikke var en del av planen til EM-sluttspillet.

Les: 90min: Manchester United igjen på jakt hos Ajax

Så til 21-åringen Matt O’Riley. Celtic hentet midtbanetalentet fra MK Dons i januar, hos den engelske klubben imponterte O’ Reilly i 2021-22 sesongen, der han for november med fire scoringer på fire kamper ble kåret til EFL Young Player of the Month.

Nå åpner spilleren med ungdomslandskamper for England døra til sine danske røtter på morssiden.

-Jeg har hatt tanker om VM, det vil jeg ikke nekte for. Det er avgjort et av mine større mål. Jeg føler det er mulig nå. Jeg spiller for en klubb som Celtic, og jeg tror ikke det er utelukket, begynner O’Riley ifølge Glasgow Times.

-Jeg har spilt for Englands ungdomslandslag, men samtidig føler jeg meg ganske dansk. Moren min er dansk, og jeg kan snakke en del og forstå ganske mye, fortsetter 21-åringen.

Det er fint og flott at han forteller hvor dansk han føler seg, men dette blir likevel unødvendig. Når det kommer til idrettens verden betyr prestasjonene på kamparenaen så mye mer enn føleri.

– Hvis jeg blir tatt ut til VM-troppen for Danmark, tror jeg ikke jeg vil si nei, avslutter O’ Riley. Der kom den.

Les: Ikke lenger tvil om hva som avgjør Kylian Mbappés valg av klubb

Kasper Hjulmand har fått beskjed om den engelske u-landslagsspilleren.

Det danske fotballforbundet er ifølge Bold allerede i tenkeboksen.