Karius må lete videre. (foto: karius, twitter)

Det er ikke nødvendig å rippe opp i hva som skjedde hos Liverpool, det ble et delvis vellykket leieopphold hos Besiktas, det ble et lite vellykket leieopphold hos Union Berlin. I sommer bar det tilbake til Liverpool, men keeperen står som forventet uten spilletid denne sesongen. Karius fortjener nå virkelig å komme til en klubb der han opplever at han blir en forsterkning.

Karius ønsket selv å bli hos Union Berlin, men leveransene var ikke overbevisende nok til at Bundesliga-klubbben utnyttet muligheten til permanent overgang. Ifølge Nürnberger Nachrichten er Liverpool-keeperen i samtaler med Greuther Fürth.

Der Union Berlin kjemper om Champions League-kvalikplass, ett poeng bak tredjeplassen i Bundesliga, befinner Greuther Fürth seg i en annen kamp på tabellen: Den om å hindre nedrykk.

Les: ESPN: 110 millioners-bud på Ronny Deilas stjerne

49 baklengs på 17 kamper forteller om en klubb som ikke bare sliter med forsvarsrekka. Keeper Marius Funk dro i tillegg på seg en tøff kneskade tidligere i desember, må hevder den tyske avisen at klubben ønsker at Karius skal inn og kjempe om spilletid med Sascha Burchert.

På spørsmål om Karius på utløpende Liverpool-kontrakt i sommer er en kandidat, var sportsdirektøren hos Fürth tydelig på at de hadde en situasjon som måtte løses i januar og var villige til å satse.

-Vi setter ingen grenser når det kommer til keepersituasjonen. Generelt planlegger vi på lang sikt hos Fürth, men av og til må du se på den nåværende situasjonen. Vi henter noen (keeper) inn for seks måneder, sier sportsdirektøren ifølge Nürnberger Nachrichten.

Karius hadde fem kamper for Union forrige sesong, ingen for Liverpool denne sesongen. Vi tenker bunnstriden i Bundesliga vil være en skikkelig god måte for Karius til å komme seg ut på kamparenaen, senke skulderne og få muligheten til å vise seg frem fra sin beste side før kontraktsutløp hos Liverpool i sommer.

Les: Thomas Lehne Olsen har allerede sand mellom tærne

For Fürth bør dette være en no-brainer. Forutsetningen er at Liverpool-keeperen skjønner sitt eget beste når han går inn i forhandlingene om lønn. Akkurat nå bør spilletid være viktigere enn noen ekstra euros på sparekontoen.