(c)Bilde: FKH: Sondre Tronstad

Da er det klart. Sondre Tronstad forlater FK Haugesund og fortsetter karrieren i nederlandske Vitesse.

Onsdag fullførte sørlendingen den medisinske testen og skrev siden under på en avtale som innebærer at karrieren i FK Haugesund nå er historie etter fire sesonger i hvitt og blått.

Sondre Tronstad kom til FK Haugesund fra Huddersfield før sesongen 2016 og spilte tilsammen 137 offisielle kamper, scoret fem mål og bidro med 12 assists i løpet av sin tid i klubben. Tidligere har 24-åringen også spilt for både IK Start og moderklubben Tveit IL.

Les: Ole Gunnar Solskjær har funnet sentral midtbanespiller i Paris

Sportslig leder Eirik Opedal forklarer at tidspunktet nå er riktig med tanke på å selge midtbanespilleren. «Vi har vært opptatt av å ivareta både våre egne interesser og imøtekomme Sondres ønske om en overgang. Han har hatt en veldig fin utvikling som spiller her hos oss, men nå er det naturlig at han tar neste steg. Vi fått på plass en avtale med Vitesse som vi er fornøyde med og ønsker Sondre lykke til i Nederland».

Tronstads nye klubb spiller i nederlandsk Eredivisie, har tilhold i Arnhem og ligger for øyeblikket som nummer seks i den nederlandske toppdivisjonen. Klubben ble nederlandske cupmestere i 2017 og har tidligere hatt både Marcus Pedersen og Martin Ødegaard i klubben.

Sondre Tronstad har skrevet under en kontrakt som strekker seg frem til 2023 med sin nye klubb.