N'Golo Kanté. (foto: chelsea, twitter)

Skader er en del av fotballen. For spillerne en skikkelig sportslig og personlig nedtur, for managerne en stadig tilbakevendende hodepine når de skal unngå å få sparken. I tilfellet Chelsea-manager vil et tap bokstavelig talt rykke deg nærmere oppsigelse. Etter 3-0 skrellen mot Leeds forrige runde er Thomas Tuchel alt annet på offensiven.

Det hjelper heller ikke på humøret foran Leicester-kampen at en av verdens beste defensive midtbanespillere er ute minst fire uker med skade i låret.

LES: Dette er Bodø/Glimts kampprogram i Europa

Forrige sesong var Kanté også på og av med å være tilgjengelig for manageren. 26 Premier League-kamper på jobb er beskjeden utnyttelse av franskmannens kapasitet. «Timingen» for nok en skade er i tillegg ekstra dårlig. Tuchel er i grinete humør etter en seig start og manglende forsterkninger han har skreket etter i flere måneder.

FÅ MED DEG: Spesielt én ting Marco Reus gleder seg til i Champions League

N’Golo Kantés kontrakt løper ut neste sommer. På spørsmål om franskmannens skader vil få påvirkning på kontraktsforlengelse, gidder ikke Tuchel å skyve noe under stolen.

-Ja, man er nødt til å overveie alt som er på bordet. Hans potensiale, innflytelse og kvalitet er også på bordet, men hans alder, lønn og skadefrekvens også det samme. Ut fra det bygger man på det samlede bildet og forsøker å finne en løsning, sier Tuchel ifølge Independent.

Kanté kom fra lørdagens motstander, Leicester, og har vært en viktig brikke på Stamford Bridge siden 2016 og de mange titlene som er raket inn av Londonklubben. Dette betyr mindre når Chelsea-manageren skal ta en oppsummering rundt nyttår. Nå er det opp til franskmannen å bevise at han fortjener forlengelse.

LES OGSÅ: Krever over en milliard pluss Ronaldo