En av de mest legendariske målfeiringene kom seks år før Haaland ble født

Vi har blitt godt vant med stjernespillernes mer eller mindre gjennomtenkte målfeiringer. Ronaldo har sin flyvemaskin med full krasj, Messi retter fingeren til noen der oppe, Haaland setter seg i meditasjonsstilling hvis han virkelig vil provosere Neymar og gjengen, Griezmann skjuler ikke at han tilbringer noen timer foran spillkonsollen med Fortnite. Men det er likevel en brasilianer fra gamledager som har en av de mest minneverdige målfeiringene.

Bebeto, eller det mer tungvinte Jose Roberto Gama de Oliveira, spilte for Deportivo de la Coruna og det brasilianske landslaget på 1990-tallet, der målfeiringer ble gjennomført på samme trauste maskuline måte. Bebeto ga oss store fotballprestasjoner i bøtter og spann, det er likevel en helt spesiell feiring som assosieres med brasilianeren.

Les: Arjen Robben: Drev motstanderne til vanvidd og trollbandt Bayern-supporterne

Det var duket for kvartfinale i VM 1994 i USA mellom Brasil og Nederland. Bebeto hadde to dager før kampen blitt pappa, og hadde sterkt behov for å feire fødselen på en skikkelig måte. Da scoringen til Bebeto kom mot Nederland i den ekstreme heten i Dallas, løp den nybakte pappaen bort til sidelinjen med armene vuggende frem og tilbake som med en baby. Medspillerne Mazinho og Romario hengte seg impulsivt på med samme bevegelse, og stilte seg opp til det som ble et ikonisk bilde fra VM 94.

Det som gjorde det ekstra spesielt var at landslagstrener Carlos Alberto Pareira hadde fått pes for det defensive brasilianske spillet i turneringen og uro i troppen. Da de to rivaliserende angrepsspillerne Bebeto og Romario endte opp sammen i en feiring som hyllet livet og fotballen, ble Brasil igjen yndlingene i fotballlverdenen.

Les flere Legende+ her

Vi nordmenn lever med det store minnet om VM sluttspill og seier mot Brasil, Bepeto minnes sønnens fødsel, fotballgleden – og VM-tittel.

Lignende artikler

Populær