Fra signeringen med Atalanta for leieopphold. (foto: atalanta, twitter)

Selv om våre svenske naboer må ta plass i sofaen sammen med oss for å følge andre nasjoner leke seg i EM-sluttspillet, er svenske spillere fortsatt ettertraktet på markedet. 18-åringen Ronny Bardghji scoret seg inn på radaren til flere toppklubber etter at han ble matchvinner for FCK mot Manchester United i Champions League, i vinterens overgangsvindu står flere klubber parat til å signere det svenske supertalentet. I Italia er det en annen svenske som nærmer seg overgang.

Emil Holm ble hentet til Serie A og Spezia fra danske SønderjyskE i 2021. To år senere har han 23 kamper i Spezia-drakta, pluss leieopphold hos den danske gamleklubben og Atalanta.

LES: Tyskland på stø kurs mot det eneste som er verre enn å IKKE kvalifisere seg til EM

Det siste halve året han høyrevingen spilt for Atalanta og har kjempet for å komme inn i førsteelleveren til Serie As femte beste klubb så langt i sesongen. Trener Gian Piero Gasperini har Davide Zappacosta som førstevalg, så for svensken har dette betydd spilletidssmuler (171 minutter) så langt i sesongen.

Med Spezia tilbake nede i Serie B og minimalt med spilletid hos Atalanta på utleie, bærer det nå mot overgang for 23-åringen som har bevist han hører hjemme i øverste nivå. Ifølge La Gazzetta dello Sport jobber Fiorentina for å signere den svenske landslagsspilleren i januar.

TYSK FOTBALL: Harry Kane må tilbake og spille to kamper mot Tottenham

For Holm kan dette dermed bli tredje Serie A-klubb siden 2021. Vi satser på at «alle gode ting er tre» gjelder også i fotballsammenheng.