Niko Kovac

Det har allerede vært møter i London som har gått skikkelig bra for en kandidat til å erstatte Jürgen Klopp som ingen har tenkt på.

Dagens tap på Anfield mot Crystal Palace var trolig det som gjør at Jürgen Klopp ikke får med seg et nytt Premier League gull ut døra. Tilbake i januar kunngjorde Klopp at han vil trekke seg som manager på slutten av den nåværende sesongen, noe som gjør en slutt på hans ni år lange periode i klubben.

Les: Marca: Snakker med Zinedine Zidane etter Xabi Alonso bestemte seg for å bli i Bayer Leverkusen

Sporting CP-manager Ruben Amorim er den hete favoritten til å erstatte tyskeren, men tidligere denne uken rykket han ut og sa det ikke var noen avtale med Liverpool. Ifølge Daily Mail har Liverpool ikke startet noen formelle forhandlinger med kandidater og gjennomfører for tiden de de kaller en «robust forskningsprosess» for å samle informasjon og data om de beste alternativene.

Og det kan være at et usannsynlig navn står på listen over Klopp-erstattere.

The Mail har rapportert at tidligere Bayern München manager Niko Kovac overraskende for absolutt alle er aktuell etter at han forlot Wolfsburg tidligere denne sesongen.

Representanter for den tidligere Kroatia-midtbanespilleren skal ha vært i London denne uken for å snakke med en rekke Premier League-klubber i forkant av potensielle lederstillinger denne sommeren.


52-åringen ledet Eintracht Frankfurt til den tyske cupen i sin første klubblederrolle, før han ledet Bayern til en liga- og cupdobbel i løpet av sin eneste sesong som ansvarlig i 2018-19.

Han trente Ligue 1-siden Monaco mellom 2020 og 2022, før han begynte i Wolfsburg i forkant av sesongen 2022-23. Kovac ble avskjediget av Wolfsburg forrige måned etter Bundesliga-laget befant seg alt for nærme nedrykkstreken.

En rekke Bundesliga-klubber er angivelig interessert i å ansette Kovac, men hvis Liverpool bestemmer seg for at de vil ha ham, vil de være sikre på å overbevise ham om å flytte til Premier League. – Derfor praten i London, som skal ha være en imponerende opplevelse for begge parter.

Les: Xavi Hernandez åpner opp for tidenes U-sving