Rolig nå. (foto: liverpool, twitter)

Da er Liverpool lagt ut for salg. Dette kommer i en periode der utfordringene står i kø for Jürgen Klopp og troppen, et uromoment som neppe vil hjelpe på fokuset resten av sesongen. For Klopp, som har brukt de siste sesongene på å presisere hvor urettferdig det er når Manchester City økonomisk står i en helt annen liga, kan salget gi en skikkelig bismak.

DIC, eller Dubai International Capitol, er ifølge Footballtransfer en av aktørene som står klare for å kjøpe Liverpool. I desember 2006 holdt DIC samtaler om kjøp av Premier League-klubben, men fikk ikke gjennomslag. I 2008 var DIC igjen inne i bildet da George Gillett skulle selge sin 50 % eierandel, men også denne prosessen ble avblåst. Ifølge Footballtransfers var DIC litt for ivrige etter å være med på de sportslige avgjørelsene.

LES: Football-Insider: Everton har blinket ut landslagskeeper

Rykter har nådd balløya om at DIC nå er klar med et bud på rundt 5 milliarder dollar. Jürgen Klopp skal da vite at dette er en potensiell eier med verdier på rundt 13 milliarder dollar og har allerede investeringer i ulike sportsklubber. Det Klopp også skal vite er at DIC ifølge Footballtransfers er med på å forvalte formuen til de styrende i Dubai. Kort sagt: Ikke ulik eierne til Manchester City – og Newcastle, eiere Klopp ikke akkurat har vist noen entusiasme for.

Ender Liverpool opp med eiere á la City, vil Klopp disponere et helt annet budsjett, men med en solid bismak. Vi ser ikke at old school Klopp er klar for å bli med på dette prosjektet.