Dieng. (foto: qpr, twitter)

Seny Dieng har har gitt Queens Park Rangers den nødvendige tryggheten helt bak, grunnlaget for det som ser ut til å bli en gnistrende god sesong av dronningens parkvoktere. Forrige sesong endte klubben på 11. plass i Championship, etter 20 kamper holdes det nå følge med toppen, bare syv poeng bak serieleder Burnley. Ikke overraskende har flere av QPR-spillerne spilt seg inn på radaren til klubber rundt i Europa.

Seny Dieng er ifølge Football Insiders kilde ikke bare på radaren til Everton, men et konkret mål. Kilden hevder gjengen på Goodison park gjør seg klar for å hente en av Championships beste keepere. Premier League-klubben vil få sterk konkurranse fra Bournemouth, Monaco og Lille, som alle gjør seg klar for et keeperskifte.

LES: UFC-stjernen vil kjøpe Liverpool

Hos Everton er og blir Jordan Pickford førstekeeper, men det vil alltid ligge en usikkerhet rundt den engelske landslagskeeperen med toppklubber kretsende rundt 28-åringen.

I Dieng får Everton en landslagskeeper (debut mars 2021) som skal med Senegal til VM-sluttspillet. 27-åringen ble hentet til QPR tilbake i 2016, men var på fem utleieopphold før han fant sin plass på Loftus Road. Nå står keeperen med 94 kamper i QPR-drakta, denne sesongen har ikke Dieng misset et minutt i de første 21 kampene.

ifølge Football-Insiders kilde har de ulike klubbene vært på jevnlig visit for å sjekke utviklingen til Dieng før vinterens overgangsvindu. For Queens Park Rangers er dette alt annet enn ønsket interesse, der klubben trenger alt fokus på opprykksprosjektet. Med kontraktsutløp i 2024 har QPR fortsatt muligheter til å stanse fremstøt fra Everton og de andre beilerne.

LES OGSÅ: Speidere fra United og 9 andre Premier League-klubber digger landslagsspissen