Jordan Spieth og Justin Thomas

Leeds går en lysende fremtid i møte nå som de tydeligvis har intellektuelle tungvektere inn som kontrollerende eiere. Golfstjernene Jordan Spieth og Justin Thomas er en del eiergruppen som nettopp gaflet i seg de restrerende aksjene i Leeds.

For et par dager siden bekreftet duoen de var en del av eiergruppen som har kjøpt seg opp i Leeds.

Leeds som akkurat har forlatt norsk jord etter å ha tapt 2-0 i en «vennskapskamp» på Ullevål stadion ser mot fremtiden uten den italienske eieren Andrea Radrizzani.

Les: To av fotballens mektigste menn møtes i London

Ikke optimalt med nedrykk!

Leeds klarte ikke å holde seg oppe i Premier League, det kostet Andrea Radrizzani nesten tre milliarder kroner.

Den amerikanske investeringsgruppen, eier av NFL-franchisen San Francisco 49ers og minoritetsaksjonær i Leeds siden 2018, har tatt fullt eierskap.

49ers Enterprises økte sin eierandel i Leeds til 44 prosent i 2021 med opsjon på å kjøpe Radrizzanis resterende 56 prosent før januar 2024.

Andrea Radrizzani på sin side er ikke ute av fotballen, han har gått sammen med Qatari Sports Investments (QSI) som eier Paris Saint-germain og kjøpt den italienske kriseklubben Sampdoria.

I en samtale med Sky Sports News sa Spieth: «Nedrykk var ikke ideelt, men vi ble involvert med 49ers-gruppen om å kjøpe en større andel og få med dem å gjøre ting så vellykket som de gjør overalt hvor de er med.»

«Vi trodde det ville være en kul mulighet. Det er en storby, en historisk klubb, et flott sted i Elland Road, og når vi så nærmere på det, skjønte vi at det kunne bli veldig spennende.

«De (49ers) reforhandlet etter nedrykk, og det var muligens en bedre avtale – så lenge de kan rykke opp (til Premier League) snart.
«Jeg er spent på å ha et lag jeg er emosjonelt investert i. Jeg har fulgt Premier League intenst i noen år. Forhåpentligvis er vi tilbake veldig snart.»

49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

Les: Har lagt inn bud på Anthony Elanga

Italienske Andrea Radrizzani, som eier selskapet Aser Ventures, hadde vært eier i Leeds siden 2017. Kristoffer Klaesson og Leo Hjelde spiller for klubben.

Den 46 år gamle tyske manageren Daniel Farke har fått oppdraget med å løfte Leeds tilbake til Premier League. – Og hvis du lurer.. Det hadde vært optimalt om det hadde skjedd allerede neste sesong.