Anthony Elanga

Da Sean Dyche overtok Everton i vinter var målet å overleve i Premier League. – Det er ikke nok for den rutinerte manageren for neste sesong. The Toffees skal blomstre, spille underholdene fotball og bli en storklubb igjen.

Everton-fans begynner å tro litt mer på fremtiden igjen og mange peker på de ti årene som Sean Dyche ledet Burnley som et argument for at de ikke får en ny Carlo Ancelotti opplevelse en gang til. (Den talienske manageren droppet Everton for Real Madrid akkurat da ting begynte å se bra ut).

Les: Gir Darwin Nunez nytt draktnummer

Vi vet fra før at Everton har en godt øye til Leeds-spillerne Wilfred Gnonto og Jack Harrison, men det er en avtale for Manchester Uniteds Anthony Elanga som befinner seg helt øverst på sommerlista

Elanga kan fort bli Evertons andre kjøp i sommer. Klubben avsluttet en avtale for Ashley Young på en gratis overgang etter at byrået hans, CAA Base, tilbød veteranen til en rekke Premier League-lag: Luton Town tilbød lignende vilkår, men den tidligere Aston Villa-spilleren valgte Everton.

Everton har også en ambisjon om å kjøpe en spiss – Leeds-spissen Rodrigo var være, men Everton trakk seg da representantene hans ba laget om å matche 200 000 pund per uke som den qatariske klubben Al Rayyan tilbød.

Les på Engelske klubber: Sprenger egen 100 millioner euro grense om nødvendig

Vi blir fortalt at Sean Dyche ser etter å få inn omtrent fem nye rekrutter før neste sesong, men at han må selge noen for å få til dette. Gitt klubbens økonomiske knipe, må de være smarte i sine kjøp.

Ifølge BBC har Everton lagt inn et bud på Manchester Uniteds svenske angrepsspiller Anthony Elanga. De skal ha budt 20 millioner euro. Elanga var angivelig detaljer unna et lån til Everton i januar, men 21-åringen ble værende i United.

BBC skriver også at flere tyske klubber er interessert i spilleren, men at en avtale med Everton er rett rundt hjørnet.