Eks-Liverpool, eks-Real Madrid.. foto: leverkusen, twitter)

Da Liverpool-kompis Steven Gerrard returnerte til Premier League i 2021 som Aston Villa-manager, dro det engelske fotballikonet med seg en vanvittig energi til klubben i motgang. Xabi Alonso velger retur til Bundesliga, der spanjolen avsluttet karrieren med noen sesonger hos Bayern München. Nå er det snakk om all in hos Bayer uten ‘n.

Debuten til Alonso som trener for Bayer Leverkusen ble som den til Steven Gerrard hos Villa: Vanvittig energi, tro på seier – og seier. Bayer Leverkusen har slitt i motbakke og satt seg fast i nedrykksstriden etter 8 kamper. I den niende kampen var Xabi Alonsos nærvær jagende opp og ned sidelinjen det som skulle til for å lykkes med nitti sterke minutter.

LES: Football-Insider: Neste høyt prioriterte signatur snart på plass hos Arsenal

4-0 seier over Schalke 04 skal i en normal sesong ikke være overraskende, men etter at Gerardo Seoane aldri fant ut av det denne sesongen, teller denne seieren like mye som mot et av topplagene.

Alonso viste i tillegg at han lever seg over gjennomsnittet inn i kampene.

-For meg er det naturlig å være involvert i kampene.. Som spiller spiller man på banen, som trener spiller man fra benken. Man er nødt til å være en del av kampen å forsøke å påvirke spillet, sier den tidligere treneren for Real Sociedads B-lag til spanske AS.

LES: Nr. 1 har ingen plan om å gi seg hos United

På onsdag er det rett inn i Champions League-kamp mot Porto. Vi tipper det er betryggende for Leverkusen-spillerne å vite at treneren har løftet dette trofeet to ganger, for Liverpool (04/05) og Real Madrid (13/14).