Dani Olmo i aksjon for Spania

Man må helt tilbake til Dani Olmo sitt fødested for å skjønne hvor viktig Barcelona er han den nå 24 år gamle angripende midtbanespilleren. – Han kommer fra Terrassa som er omtrent 30 kilometer fra Camp Nou og bare 8 år gammel fikk han på seg Barcelona-drakt for første gang, uten at den ble kjøpt i supporterbutikken.

Nå 16 år senere er Barcelona desperate etter å signere Dani Olmo som nå er en selvfølge for det spanske landslaget og han er svært sentral for RB Leipzig i Bundesliga.

Les: Khvicha Kvaratskhelias nye Napoli-lønn sjokkerer fansen, trodde det var en skrivefeil

Etter syv år som ungdomsspiller for Barcelona ble det klart at Dani Olmo «aldri» ville få plass på førstelaget og ferden gikk videre til GNK Dinamo Zagreb II. Mundo Deportivo skriver at RB Leipzig gjerne vil forlenge kontrakten som går ut juni 2024, men at det trolig ikke kommer til å skje. Dani Olmos ønsker seg videre og har mange alternativer.

Bayern München og Real Madrid, pluss klubber i Premier League, også kreditert med interesse og kan være villige til å betale en overgangssum denne sommeren. Barcelona på sin side må vente til det blir gratis, men mindre de får spar 200 millioner euro på budsjettet først.

Drømmen om Barcelona lever, men slik det ser ut nå blir det en omvei først.

Les: Fortiden har innhentet Tottenhams sportsdirektør