Fabio Paratici

På slutten av 2022 sprakk nyheten om at Juventus var i trøbbel på grunn av en rekke løgner og feilinformasjon som man kan putte oppe i samleboksen falsk regnskapsføring. – Den foreløpige slutten på visa for Juventus er poengtrekk, at hele styret måtte trekke seg og at flere av de som var med på juksingen ble ilagt utestengelse av det italienske fotballforbundet.

Den gamle dame ble straffet med trekk på hele 15 poeng i Serie A. I tillegg ble det sanksjonert mot flere andre Juventus-topper, deriblant tidligere klubbpresident Andrea Agnelli, men Paratici fikk den hardeste dommen.

I januar ble Fabio Paratici dømt til utestengelse av fotball i Italia i to og et halv år. – Det var ikke så farlig for Paratici som har hatt jobben som sportsdirektør en god stund allerede. – Han kom direkte fra Juventus og startet i Tottenham samme dag som manager Nuno Espírito Santo, 1 juli 2021. 1.september samme år sparket han Santo for så hente inn Antonio Conte.

LES: Gir seg etter å ha påført Messi sitt mest ydmykende tap

Etter Tottenham ga Antonio Conte sparken for noe dager siden har både styreformann Daniel Levy og Fabio Paratici fått kritikk av presse, fans og spillere. – FIFA har i dag vedtatt at utestengelsen i Italia også skal gjelde for hele verden. – Det betyr at Fabio Paratici ikke kan gjøre jobben sin i 30 måneder. Tottenham noe valg, de må gi sin sportsdirektør sparken.

50-åringen har anket dommen, hvis han ikke får medhold betyr dette at han som Tottenham-direktør må sone 30 måneder i fryseboksen. Ifølge The Athletic betyr dette at Paratici er ferdig hos Spurs.

Les på Engelske Klubber: Avgjørelsen om forsvarsspiller settes på vent