Lionel Messi foran skinnende baller

Balon d’Or er beviset på at du er verdens beste fotballspiller, prisen som deles ut en gang i året har lenge bare hatt to vinnere; Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Neymar har en drøm om en dag kunne hente hjem prisen og sette den over peisen på hytta. I år ser det ikke ut til å skje på grunn av skade og mange sterke kandidater i tillegg til Messi og Ronaldo.

Nå som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo sin epoke går mot slutten har vi sett på hvilke fem spillere som kan stå iveien for Neymar sin drøm om å bli verdens beste i årene som kommer.

5 Kevin De Bruyne

Den tidligere Chelsea spilleren Kevin De Bruyne imponerte ikke på Stamford Brigde, han ble lånt ut til Werder Bremen for så å bli solgt til Wolfsburg i 2014.  Det var som å skru på en bryter, Kevin De Bruyne lyste opp og ble kåret til Bundesliga Player of the Year. Heldigvis for Manchester City fikk de med seg det som hadde skjedd og brukte godt med penger for å hente den tidligere «floppen» tilbake til Premier League.

Det var en åpenbaring, den ekstremt positive utviklingen fortsatte, Kevin ble  Etihad Player of the Year-prisen i 2015 og var Premier Leagues toppassistleverandør for 2016-2017-sesongen.

Han er en meget viktig del av pep Guardiola sin suksess med Manchester City og er på oppløpssiden for å vinne PFA Player of the Season-prisen denne sesongen.

Han har vært nest sist på ballen i 14 mål i ligaen og har scoret syv selv.

 

Kevin De Bruyne viser ingen svakheter og fortsetter å forbedre seg hver eneste sesong, han kan godt være en Ballon d’Or-vinner i de kommende årene.

4 Paulo Dybala

På det argentinske landslaget sine sider står det at Juventus spiller Paulo Dybala er langsiktig erstatter til landsmann Lionel Messi. Det sier en god del.

Paulo Dybala med kallenavn «La Joya» har etablert seg i løpet av de siste årene som en av de beste spillerne i Serie A.  Han havnet på 15. plass i Ballon d’Or 2017 rangering og var også en del av FIFPro World XI 2nd Team i 2017.

Paulo Dybala har en eminent  venstre fot og er en naturlig målscorer som sitt idol, Lionel Messi. Han har spilt 12 kamper for Argentina, mange har store forhåpninger på hans vegne i det kommende VM i Russland.

Real Madrid interessert i å signere han noe som kan gi en sjanse til å spille sammen med Cristiano Ronaldo og polere sine ferdigheter.

3 Kylian Mbappe

Det er vanskelig å tro at Kylian Mbappe bare er 19 år gammel. Franskmannen regnes som et av verdens største fotballtalenter

Han vant Golden Boy 2017.  Kylian Mbappe debuterte i 2015 for Monaco bare 16 år gammel, gjennombruddet kom 2016-2017 sesongen. Han ble en av Monaco’s store stjerner da de snakket Ligue 1 foran Paris Saint-Germain.

AS Monaco nådde også semifinalen i Champions League i 2016-2017 sesongen, og Kylian Mbappe spilte en viktig rolle i laget og scoret seks mål i sin europeiske kampanje.

Han avsluttet 2016-2017 sesongen med 26 mål i alle konkurranser.

Hans imponerende forestillinger hos AS Monaco imponerte Paris Saint-GermainSG. Han er en del av deres dødelige angrepsrekke sammen med Neymar og Edison Cavani.

Som bare 19 har Kylian Mbappe sine beste år foran seg, og det er trygt å forutsi  at han kan vinne Ballon d’Or i sine toppår.

2 Harry Kane

Det var ingen som satte inn flere mål i de største ligaene i 2017 enn Harry Kane og året 2018 fortsatte der det forrige stoppet. Det har ikke manglet på priser for Tottenham spissen.
Han har vunnet PL Golden Shoe de to siste sesongene. Han var også nære Mohamed Salah for årets Golden Boot, men hans siste skade ga egypteren klar bane

Harry Kane var årets engelske spiller i 2017 og har også vunnet PFA Player of the Season-prisen for 2016-2017 sesongen.

 

Det er mange som mener at hvis Harry Kane hadde spilt forrige sesong for en større klubb enn Tottenham, f.eks Real Madrid som ønsker han sterkt, ville han allerede ha vunnet Ballon d’Or.

1 Mohamed Salah

Mohamed Salah er fotball, han er fart, teknikk og en innlevelse som gjør han til verdens beste spiller akkurat nå. Han leder racet om European Golden Boot.

Debutsesongen for Liverpool er uten sidestykke og alle måper over hans presetasjoner. Rekordene faller, så langt i sesongen har han bøttet inn 36 – trettiseks – mål.

Det er ingenting som munner om det triste oppholdet til Salah i Chelsea. Han parkerer alt og alle og scorer mer enn noen andre.  Han vant African Footballer of the Year i 2017 og er den opplagte vinner av Ballon d’Or.

Sjekk ut oddsen