Erik ten Hag og Diogo Dalot (bilde Instagram)

Det satt tydeligvis langt inne, men nå har Manchester United har bekreftet at forsvarsspilleren Diogo Dalot har signert en ny kontrakt med klubben frem til juni 2028 med opsjon på ytterligere ett år.

Dalot har hatt en sterk sesong under manager Erik ten Hag, og nederlenderen har vært opptatt av å få en avtale over streken for den portugisiske landslagsspilleren – som hovedsakelig er høyreback, men også i stand til å spille på venstresiden.

Les: Real Madrid enig med en av Spanias mest ettertraktede spillere, men så kom Pep Guardiola på banen

United har blitt enige om vilkår etter flere måneders forhandlinger med spilleren og hans representanter, og Dalot har nå signert på den stiplede linjen for å ta kontrakten utover neste sommer. Den opprinnelige avtalen løp i utgangspunktet til 2023, selv om United har brukt en ettårig forlengelsesklausul i kontrakten for å gi dem mer tid til å finne en langsiktig avtale.

Avtalen er nå funnet og er et tidlig løft for Uniteds sommerplaner. Marcus Rashford og David de Gea forventes å følge Dalot med å forlenge sine egne avtaler etter hvert.

LES: Agenten ser med skrekk og gru at Premier League-gigantene ikke er villig til å møte kravet

Dalot hadde følgende å si til Uniteds klubbkanaler: «Å spille for Manchester United er en av de høyeste utmerkelsene du kan få i fotball

«Vi har delt noen fantastiske øyeblikk i løpet av de siste fem årene, og jeg har vokst så mye og lidenskapen min for denne utrolige klubben har bare økt siden den dagen jeg ble med.

«Som en gruppe spillere føler vi alle at vi er i starten av en spesiell reise akkurat nå. Jeg kan forsikre deg om at jeg vil dedikere meg nådeløst til å hjelpe denne gruppen med å nå våre mål og gjøre fansen stolte av dette laget

«Denne drivkraften fortsetter denne uken med alle intenst fokusert på forberedelsene til FA-cupfinalen.»

Manchester United går å sikre seg en nasjonal cupdobbel i FA-cupfinalen denne helgen, der de møter Manchester City på Wembley. Dalot som det står, er usikkert å spille, med rivalen Aaron Wan-Bissaka favorisert i de siste kampene av Ten Hag.