President Joan Laporta snakker med pressen

Det er ingen hemmelighet Barcelona etter vanvittig pengebruk over flere år har havnet i økonomisk trøbbel. – De siste par årene har klubben måtte kutte kostnader og holde seg utenfor de aller største kjøpene. – Barcelonas økonomiske kamp kan snart ta slutt, klubben kommer til å motta en enorm tilstrømning av penger som gjør at de kan reetablere seg som en av Europas eliteklubber.

La Ligas lønnstak har hemmet Barcelonas fremgang, og deres beslutninger om å signere slike som Antoine Griezmann, Philippe Coutinho og Ousmane Dembele for gigantsummer sammen med høye lønninger gikk ikke bare hardt ut over økonomen, det første også til at klubben i praksis ble satt under administrasjon.

Les: 5 klubber som kan sikre seg Luis Suarez-signaturen

De ble pålagt å redusere lønnsregningen betraktelig, noe som førte til at Griezmann og Francisco Trincao dro på lån, til henholdsvis Atletico Madrid og Wolves, mens Lionel Messis kontrakt ikke kunne fornyes.

Messis avtale gikk ut i 2021, og han gikk til Paris Saint-Germain på en gratis overgang da Barcelona ikke kunne tilby juvelen i kronen en ny avtale.

Imidlertid kan slike problemer være i ferd med å ta slutt ettersom Barca Universal har rapportert at klubben har startet diskusjoner om å selge 49 % av Barça-lisenser og merchandising for €200 millioner over en 10-årsperiode, mens Mundo Deportivo har rapportert at Blaugrana også har fremskyndet prosessen med å selge maksimalt 49 % av Barça Studios. – Dette vil også gi klubben å tjene €200 millioner. Totalt gir det €400 millioner i friske penger inn på konto.

Les: Britiske myndigheter kan umulig godkjenne de nye Chelsea eierne

Hva vil Barcelona gjøre med pengene?
Hvis begge salgene går gjennom, kan Barcelona forvente å se en enorm økning i deres tilgjengelige budsjett, noe som kan bidra til å finansiere de etterfølgende signeringene av Robert Lewandowski og Marcos Alonso, samtidig som de kan tilby Frenkie de Jong og Ousmane Dembele utvidede avtaler.

Alonso er ønsket av klubben, mens Lewandowski er toppmålet for manager Xavi Hernandez, som ønsker å legge til en spiss i verdensklasse til troppen sin.

Men det vil ikke være en rask prosess, så Barcelona kan gå glipp av vinduet for å nå noen av målene sine denne sommeren pengene er ennå ikke er tilgjengelige.

Rapporten fra Barca Universal beskriver at av de forventede inntektene vil €200 millioner bli brukt til å fjerne eksisterende gjeld, mens resten vil bli brukt på klubbens aktiviteter på banen.