Bildet taler for seg selv etter 2-1 seieren mot City. (foto: united, twitter)

Manchester United gikk inn i byderbyet med tre fakta på bordet: Forrige gang gikk det til fotballhelvete med 6-3 tap og hattrick av 22-åringene Foden og Haaland, Ten hag hadde etter seieren i FA Cupen mot Charlton nådd tjue seire på rekordtid i klubbhistorien, mot City på lørdag var ikke United-troppen preget av mange skader og spillere ute av form. Pep Guardiola sa det allerede før avspark lørdag: -Han (ten Hag) vil gjøre det skikkelig bra. Så var det tid for nederlenderens andre derbykamp.

Første omgang kunne Ten Hag være fornøyd med sine spillere med topp forsvarsarbeid og utnyttelse av muligheter til kontra, 0-0 til pause var alt annet enn nederlag for manageren som ved forrige City-møte sto igjen med fire baklengs til pause. Så måtte Martial ut og kampen endret seg.

LES: Newcastle kaster seg inn i kampen om Manchester United og Barcelona mål

Da Jack Grealish ble satt inn på banen i andre omgang og headet inn til 0-1 etter 60 minutter, var det i de første minuttene etter scoring mye som tydet på at de røde ikke var i posisjon til å svare. Guardiola opprettholdt det høye presset, der United ikke fikk satt angrepsspillet. Så snudde det på Old Trafford. Bruno Fernandes til 1-1 etter 78 minutter, så kom 2-1 scoringen til Marcus Rashford åtte minutter før slutt som «løftet taket» på den ikoniske stadion.

Scoringen til Fernandes med en potensiell offside-situasjon skapte reaksjoner hos City, noe ten Hag etter kampen kommenterte: «Jeg forstår det fra deres ståsted». Likevel: 2-1 seier, Manchester United ett fattig poeng bak City på tabellen – og Pep Guardiola fikk rett i sine uttalelser før kampen.

-Manchester United spiller igjen som de har gjort i klubbens historie. Jeg sa det allerede for noen måneder siden at United er tilbake, sa Guardiola på et pressemøte før kampen.

United er tilbake. Dette var før derbyet i Manchester. Vi henger oss på Guardiola og formulerer det til: Det STORE skiftet har skjedd, Manchester United er på vei inn i en ny storhetstid.