(foto: pogba, twitter)

Juventus vurderer å kansellere Paul Pogbas kontrakt, og når man ser på den økonomiske belastningen han legger på klubben, er det lett å se hvorfor. Den franske superstjernen returnerte til Torino i fjor sommer på en gratis overgang etter at kontrakten hans i Manchester United gikk ut på dato.

Men den franske midtbanespillerens sesong har vært intet mindre enn en katastrofe. – En rekke skader har holdt han utenfor det meste av sesongen. Paul Pogba har bare spilt i 35 minutter fordelt på to innhopp.

Juventus betaler millioner og får i praksis ingenting tilbake!

Les: Thomas Tuchel har meldt seg på spanskkurs for nybegynnere

Så langt har han gått glipp av 34 kamper. Gazzetta dello Sport har anslått at, gitt han tjener 8 millioner euro per år (pluss 2 millioner euro i bonuser), har Juventus betalt Pogba 228.571 euro per minutt denne sesongen.

Akkurat nå ser Juventus sitt styre på muligheten for å terminere kontrakten løper til 2026.

Søndag pådro Pogba seg en muskelskade på trening i forkant av Juventus’ kamp mot Sampdoria, det kommer trolig til å holde han utenfor i en måned til. Dette var sesongens femte skade for Pogba, som bare fikk sin andre Juve-debut for fjorten dager siden i Torino-derbyet.

Han kom inn som innbytter i 4-2-seieren over Torino og i 1-0-tapet mot Roma sist søndag, før han ble droppet fra troppen for å ha møtt opp for sent til et møte før torsdagens Europa League-seier over Freiburg.

Pogba skulle returnere hjemme mot Sampdoria på søndag, men er nå skadet igjen. Gazzetta rapporterer at Juventus-hierarkiet blir stadig mer desillusjonert av Pogbas skadeproblemer.

LES: Gjør klart gigantbud på neste United-spiss

Og de ser på om selv å kansellere kontrakten hans kan være veien videre på slutten av sesongen.

Fra starten av sesongen 2019-20 til nå har Pogba pådratt seg 12 forskjellige skader som har holdt ham på sidelinjen.

Totalt har han gått glipp av hele 124 klubbkamper på grunn av skade eller sykdom i løpet av den tiden. – Tallet stiger til nesten 150 når vi tar med landslagskamper.

I sesongen 2019-20 spilte Pogba bare 16 Premier League-kamper etter at to separate ankelproblemer tvang ham til å gå glipp av 40 kamper.

I 2021-22 hadde Pogba nok en lang strekning på behandlingsbordet fra november til februar på grunn av en hamstringskade. Deretter så han sin Manchester United-karriere avsluttet i april 2022 av en leggskade.

Ting har ikke blitt bedre i Juventus på skadefronten.

I september ble 29-åringen operert for en avrevet menisk som han pådro seg i løpet av sommeren og som ikke hadde respondert på konservativ behandling.

Han prøvde å komme seg i tide til VM med Frankrike, men fikk deretter en lårskade før finalen.

Pogba fikk deretter en rekke tilbakeslag i desember og begynnelsen av januar før han sakte jobbet seg tilbake.

Han skulle komme tilbake i begynnelsen av februar i Coppa Italia-oppgjøret mot Lazio, etter å ha sittet på benken noen dager tidligere i nederlaget mot Monza. Imidlertid fikk Pogba en ny skade på trening før Lazio-kampen. Dette utelukket ham i nesten en måned til før han endelig spilte mot Torino.

Så kom hans siste skade, som oppsto på trening mens han tok frispark.