(c) Bilde: KIL: Aleksey Gorodovoy

Kongsvinger er meget godt fornøyd med at de har klart å «dyrke» frem en keeper i løpet av de to siste årene som er god nok for russisk Premier League.  Aleksey Gorodovoy er klar for den russiske storklubben Rubin Kazan. 

«En drøm i oppfyllelse»

25-åringen kom til KIL for to år siden med et klart mål om å utvikle seg til å bli så god at han fikk sjansen til å spille i russisk Premier League.´

Les: Blir Brann spiller, men ikke enda

Nå ble drømmen en realitet, Gorodovoy skrev nemlig under en kontrakt med Rubin Kazan – en av de største klubbene i Russland.

– Jeg er veldig glad nå. Rubin Kazan er en stor klubb med en flott historie. Det har vært dialog med dem lenge, prosessen har tatt tid, men nå har det endelig gått i orden, sier en veldig fornøyd 25-åring til KIL sine sider.

– Det blir et stort steg opp for meg, men jeg har fått beskjed at jeg har gode muligheter til å kjempe om førstekeeperplassen. Jeg er ambisiøs og jeg skal være førstekeeper. Det er målet, legger russeren til.

Les: PSG-manageren: Neymar + Old Trafford = Svært vanskelig

Aleksey Gorodovoy har de siste dagene vært på Kongsvinger. Keeperen forteller at han var på vei til å forlenge kontrakten med KIL.

Men så dukket muligheten i russisk Premier League opp – egentlig i siste liten.

– Sånn er fotballen. Det skjer fort når det først skjer. Det har vært dialog med Rubin Kazan tidligere, så har det drøyd, men nå er det altså i orden. Dette er stort for Aleksey og det er stort for oss også, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

– Det er dette jeg har drømt om siden jeg var liten. Målet har vært å spille i russisk Premier League. Nå får jeg muligheten til det. Jeg skal gjøre mitt beste. Det er en drøm som går i oppfyllelse, kommenterer Gorodovoy.