Franks mann i midtforsvaret. (foto: brentford, twitter)

Jack Grealish hentes for over milliarden, Lionel Messi må ta til takke med rundt 300 millioner kroner i årslønn. Rimelig sterk kontrast til Brentfords dyreste signering ever på 170 milioner kroner.

På fredag viste Kristoffer Ajer og gjengen hva fotball egentlig handler om.

Les: Overrasket Southampton lot Jannik Vestergaard gå billig

Arsenal skulle få æren av å sette på plass jyplingene fra Championship i Premier League-åpningen, en mulighet for Mikel Arteta til å vise at London-klubben er på en helt annen kurs enn i forrige sesong.

Så viste Brentford hva fotball egentlig handler om. Ikke svulstige budsjetter, ikke stjernestatus, men ren passion. Arsenal ble kjørt over av en kombinasjon godt manager-håndverk, lidenskap for spillet, kollektiv høy selvtillit, samhold og en tettpakket Community Stadium.

Det summer godt i bikuben. (foto: brentford, twitter)

Les på F7: De «andre tallene» fra OL i Japan

Det var ikke alle som helt skjønte Kristoffer Ajers valg av klubb når han først skulle komme seg til Premier League, på fredag viste 23-åringen hvorfor.

Ajer var med fra start, viste at han takler fotballmangemillionærer fra London, og ga supporterne flere tegn på at han ikke akter å begrense seg til å forsvare. Ved flere anledninger var Ajer fossende på vei oppover banen og hadde noen nydelig kombinasjoner med Bryan Mbeumo, pluss noen pasninger som godt kunne ha endt i assist.

Men viktigst av alt: Brentford hadde 90 minutter med pure passion for the sport. Det samme skjedde på tribunene.

-Vi presterte uten tvil topp, men vi skal til et nivå som er enda høyere. Fansen var helt fantastiske. De sang konstant, det var helt utrolig, sier Frank til BBC.

Les på Tysk fotball: Fjørtoft fikk jobben med å gi Eintracht-supporterne en Jens Petter Hauge forelesning

Forrige sesong startet Liverpool Premier League mot nykommer Leeds. Klopp og gjengen slapp såvidt unna skrekken med 4-3 seier, men Virgil van Dijk var ikke i tvil om at alle klubbene i ligaen ville slite mot gjengen til Marcelo Bielsa.

Brentford nøyde seg ikke med hederlig innsats i sin debutkamp, de tok tre gyldne poeng.

Selv om Thomas Frank minner seg selv og Brentford på at dette bare var én kamp, var Michael Owen etter kampen ikke i tvil da han kommenterte til premier league.com: Brentford kan utfordre alle hvis de spiller som dette.

Med passion, kløkt og samhold.

This is football. (foto: brentford, twitter)

Kristoffer Ajer har kommet hjem.

Les: Sevilla har skaffet seg Copa America-mester