Jeg tror Diego Costa bader

Goal melder at Diego Costa har gjort en muntlig avtale med Brasilianske Atletico Mineiro som skal underskrives så snart det er teknisk mulig. – Alle, trolig også inkludert Costa selv var overbevist om at neste stopp etter han brått forlot Atletico Madrid i desember var Benfica, men den avtalen ble det som kjent aldri noe av.

32-åringen har ikke spilt fotball siden desember 2020 da han og Atletico Madrid ble enige om å terminere kontrakten.

Les: Har ikke solgt noen stjerner siden Ronaldinho

Diego Costa og Atletico Mineiro har muntlig blitt enige om en ettårskontrakt til en verdi av omtrent 3 millioner dollar.

Spilleren, som forlot Atletico Madrid i desember i fjor, forventes i Belo Horizonte i de kommende dagene å gjennomgå medisinske undersøkelser og signere avtalen, som er strukturert på samme måte som den Atletico Mineiro ga Hulk.

Klubben har solgt unna for å rydde veien for Costa, salg av Bueno, Gabriel, Diego Tardelli og Marrony har muliggjort signaturen.

Selv om basisavtalen er verdt 3 millioner dollar – betydelig mindre enn han opprinnelig ba om – er det potensielle bonuser knyttet til avansement i innenlandske og kontinentale konkurranser som kan øke den endelige totalen.

Atletico Mineiros hovedtrener Cuca var en stor forkjemper for at avtalen ble gjort. Han var positiv til signeringen fra starten av forhandlingene og bidro til å sikre at den kom i mål.

Spissen blir sett på som en forsterkning for den nåværende lederen for Brasils toppserie, og han vil være tilgjengelig for laget så snart han har registrert seg hos CBF.

Les på Popidol: Popstjernen Ed Sheeran har fått drakt nummer 17

Hva skjedde i Atletico Madrid?
Costa har ikke spilt siden desember i fjor da Atletico Madrid -kontrakten hans ble sagt opp seks måneder for tidlig.

32-åringen nevnte personlige årsaker til at han ønsket å forlate Wanda Metropolitano etter å ha blitt unnskyldt fra trening, og hadde også gjort det klart at han ikke hadde tenkt å signere en forlengelse.

Angriperen slet med å finne nettet etter at han kom tilbake til Atletico Madrid fra Chelsea, og satte ballen i mål bare 12 ganger i La Liga gjennom de fire siste sesongene etter å ha scoret hele 20 ganger i sin siste Premier League -sesong.

Atletico Mineiro satser nå på at tiden borte fra fotball har renset hodet og forynget kroppen.