Jose Mourinho (foto: mourinho, twitter)

Du må mage år tilbake i tid før du finner Tottenham var i tilsvarende dårlige posisjon, etter 1- 3 tapet mot Sheffield United er de nede på en 9.plass i Premier League, i praksis hektet av kampen om spill i Europa.

Det vi ser nå kan ikke sammenlignes med laget vi for bare et år siden kjempe om Champions Laegue trofeet i finalen mot Liverpool. Manager Jose Mourinho har spillerne, men de løper rundt uten mål og mening, det er ikke noe system eller samhandling. – Sannheten er at Tottenham, med klassespillere i alle ledd, svikter, spesielt forsvaret ser svak ut om dagen.

Les: Mundo Deportivo: Xavi er kalt inn til Barcelona

Tidligere Tottenham-Keeper Erik Thorstvedt har snakket med Nettavisen:

«At et lag som var i Champions League-finalen forrige sesong akkurat nå har like mange poeng som Burnley er jo en syk nedtur. Jeg tror det er veldig mange desillusjonerte Tottenham-fans som innser at de gode årene faktisk er bak oss»

Vi i Sporten har hele tiden ment det var en tabbe av styreleder Daniel Levy å sparke den meget populære manageren Mauricio Pochettino som brakte dem til Champions League finalen. – Han sørget for ekstraordinære resultater med et lag som på papiret ikke hadde det innen rekkevidde.

Etter en dipp i formen til Tottenham i begynnelsen av sesongen skulle den portugisiske managerlegenden Jose Mourinho få orden på laget. – men det ble ingen hockeykølleeffekt da han overtok, tvert imot, det har ikke vært en klar tanke som spillere og fans har skjønt noe av. – Det er et godt stykke igjen før de finner tilbake til det de var for bare et år siden.

Les: Tim Sherwood: «Manchester United har allerede avtalen i boks»

Thorstvedt mener det samme som oss i samtalen med Nettavisen:

«Det er ingenting som tyder på at Mourinho får dette laget til å spille med et form for system, overbevisning og filosofi. Det ser ikke ut til å være noen gode mønster som er i bunn».

«De beste managerne er gode taktisk, de har gode spillermønster innarbeidet i laget sitt og så har de en måte å samarbeide med spillerne på som gjør at de får ut enda mer av dem. Jeg er litt usikker på om Mourinho har det i seg»

Tottenham må handle raskt, klubbens store stjerne og målmaskin Harry Kane vil ikke spille for et lag som ikke har Champions League muligheter. – Eneste reelle valget nå er å sparke Jose Mourinho, det kan være mulig med en retur for Mauricio Pochettino som fortsatt er uten jobb. Eller som man pleier å si etter man har blitt dumpet. Det er flere fisk i sjøen.

Les: Graver dypt i skattekista for å hente Mauricio Pochettino