Danny Drinkwater i et av få lykkelige øyeblikk på Stamford Bridge

De fleste av oss vet alt om hvordan det er å kaste bort tid i et forhold som ikke er bra. Nå tar Danny Drinkwater bladet fra munnen og snakker om sitt forhold til Chelsea.

I 2017 slengte Chelsea over 400 millioner kroner til Leicester for å sikre seg Danny Drinkwater, men det ble aldri et lykkelig ekteskap i London. – Drinkwater har siden blitt lånt ut til Burnley, Aston Villa, tyrkiske Kasimpasa og nå sist Reading, det ble bare 23 kamper på fem bortkastede år i Chelsea.

Nå er Drinkwater endelig fri fra femårskontrakten han signerte i 2017, og i den forbindelse sender han hard kritikk i retning Chelsea. «Jeg er lettet, for det er klart, det var ikke en situasjon som var bra for meg eller klubben. Jeg er sint over hvordan det gikk og hvordan jeg ble behandlet. Jeg er imidlertid ikke bitter (red an: når man sier man ikke er bitter uten at noen har spurt er man som regel bitter). Det var lenge på vei, sier Drinkwater til Sky Sports.

Les: Nottingham Forest i forhandlinger med spilleren som kopierte ikoniske Rivaldos hattrick på San Siro

Han nevner spesifikt en episode fra slutten av sommerens overgangsvindu i 2018, der daværende Chelsea-manager Maurizio Sarri plutselig ga ham en overraskende beskjed. – Det var i den siste timen av overgangsvinduet, og jeg ble dratt inn på kontoret, noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt. ‘Ikke tro at du er en del av planene våre’. Det var Sarri som ble oversatt av Gianfranco (assistent Zola, red.) Og jeg tenkte bare «hva?».

Sarri sa at det var interesserte utenlandske klubber, men Drinkwater valgte å bli i Chelsea med familien i tankene.

Danny Drinkwater er ikke i tvil når han blir spurt i intervjuet om han føler at han kastet bort sine beste fem år i karrieren i Chelsea. «Ja, det føles som om du har kastet bort de fem årene. Hvis jeg hadde blitt i Leicester, hvis jeg ikke hadde blitt skadet og hvis klubben behandlet deg annerledes. Det er alt hvis. Det er frustrerende, 100 prosent.»

LES: Velger Gianluigi Donnarumma og selger Keylor Navas

32 år gamle Danny Drinkwater vet ennå ikke hva neste kapittel i karrieren blir.