Donny van de Beek

Da Donny van de Beek ble hentet fra Ajax til Manchester United for over to år siden var det Erik ten Hag som satt i managerstolen i den nederlandske klubben. – Det var ikke bra under daværende manager på Old Trafford, Ole Gunnar Solskjær, ei heller midlertidig manager Ralf Rangnick eller på utlån hos Everton.

Man skulle tro at da gamlesjefen inntok Old Trafford at Donny van de Beek umiddelbart ville få gjøre det han får betalt for, nemlig spille fotball, men nei. – Det tok tid.

Før torsdagens Europa League kamp var Donny van de Beek bare i sving i fem minutter i seieren over Liverpool i slutten av august. – Prestasjonene hans i 3-0 seieren over Sheriff Tiraspol gjør at det trolig blir mer fremover.

Les: Carlo Nicolini advarer: Vil bli mye dyrere enn Antony

«Jeg var veldig glad for å få med meg Harry Maguire og Donny på banen for å gi dem minutter fordi vi kommer til å trenge dem i ukene som kommer» innledet Ten Hag på pressekonferansen ifølge klubbens hjemmeside og fortsatte.

«Donny er ikke en gang en uke på trening – det samme med Maguire. Donny var ute lenge, så jeg ga ham gjerne noen minutter fordi du trenger å komme tilbake i form».

«Men han må jobbe seg tilbake. Når du analyserer sesongen så langt, hvis han hadde vært tilgjengelig, ville han hatt sin sjanse».

«Fordi vi trenger mål og jeg vet at Donny er veldig god i scoringsposisjoner, men også veldig god i den defensive overgangen».

Les: Football-Insider: Manchester United har peilet seg inn på en energibombe av en midtbanespiller

– Jeg må si at Donny også kom inn og fant noen skikkelig gode posisjoner i siste del, mellom linjene, så jeg synes kombinasjonene var gode.

United møter West Ham i Premier League søndag kveld klokken 17.15 på Old Trafford.