Sikrer seg arbeidsro. (foto: united, twitter)

Erik ten Hag har brukt månedene etter den horrible sesongstarten til å drille United-spillerne i fotballen hans, vise Liverpool, Arsenal og Tottenham at de må passe seg, fått en leksjon av City og Haaland – og fratatt VIP-kortet til Cristiano Ronaldo som første trener i verden. Nå skal det bygges videre, en amerikansk landslagsspiller har jobbet seg inn på radaren til Ten Hag.

Manchester United hadde Kalvin Phillips på blokka i sommer, men den engelske landslagsspilleren valgte byrivalen City. Casemiro ble hentet inn for å forsterke den defensive midtbanen. United har vært heldige med valget, der den regjerende Champions League-mester har tilpasset seg engelsk fotball og viser potensialet til å bli en av de store i Premier League. Hos City har en skadet Phillips vært på banen i 13 fattige minutter.

Premier League: Manchester United – West Ham, 30. oktober

Ifølge Football-Insiders kilde har Man United fulgt midtbanespiller Tyler Adams i lengre tid, der amerikaneren interessant nok ble hentet inn som erstatteren til Phillips da City dro frem rundt en halv milliard for signaturen. Adams har spilt for Jesse Marsch, først hos New York Red Bulls, så hos RB Leipzig da Marsch hadde et rekordkort opphold i Bundesliga før han fikk sparken. Som Leeds-manager hentet Marsch Adams til Elland Road i sommer, 23-åringen har gått direkte inn og markert seg i Premier League.

Premier League: Liverpool – Leeds, 29. oktober

Mens Leeds og Jesse Marsch har slitt, har Adams ifølge Football-Insiders kilde spilt seg inn på Uniteds shortlist med potensielle midtbaneforsterkninger.

Tyler Adams står med 19 landskamper for USA, hos Leeds har han spilt samtlige minutter før forrige helgs 2-3 tap mot Fulham da han var ute med muskelskade. Amerikaneren har en energi og dynamikk i spillet som har imponert, i Premier League topper han lista for interceptions i motstanderens banehalvdel (27), og er den fjerde beste på lista over spillere med successful tackles (36).

Europaligaen: Real Sociedad – Manchester United, 3. november

Football-Insider hevder Man United var i kontakt med amerikaneren i sommer før det endte med signering av Casemiro. Hos Leeds har Adams hjulpet klubben til å erstatte «uerstattelige» Kalvin Phillips og har rykket opp som en av favorittene hos supporterne.