Mushaga Bakenga

Skal man selge bøker er det godt triks å kommme med noen historier som skaper litt bølger og helst da om noen som er godt kjent hos potensielle lesere.

Den norske spissen Mushaga Bakenga som nå spiller for den kypriotiske klubben Apollon Limassol er aktuell med en ny bok, der han blant annet anklager Nicklas Bendtner for å ha kastet ham under bussen i Rosenborg.

Les: Liverpool skifter fokus! Har funnet en karismatisk hiphopper som må kjøpes fri

Mushaga Bakenga skriver i forbindelse med bokutgivelsen: For 3 år siden ble æ spurt om æ villa del min historie. At den kunna vær en god fortelling for alle, ikke bare fotballfolk. Æ sa ja, og prosessen ble satt igang. En terapeutisk reise gjennom mitt eget liv og den her biografien som resultat. Barndommen, flukten, fotballens baksida osv osv. Og selv om det allerede trues med søksmål fra enkelte, så e æ fornøyd og glad for at æ endelig får fortalt MIN historie fra MITT perspektiv.

Våren 2017 spilte Mushaga Bakenga og Nicklas Bendtner to sammen i Rosenborg og det gikk bra lenge, men så skjedde det noe som truet det nye vennskapet. Den 31 år gamle spissen forteller om det hele i boken «Drømmen og skyggen»

Mushaga Bakenga gikk gratis videre til Tromsø sommeren 2017 mens Nicklas Bendtner ble på Lerkendal to år til.

Bendtner var årsaken til at Bakenga måtte inn på teppet i møte med daværende Rosenborg hovedtrener Kåre Ingebrightesen og sportssjef Stig Inge Bjørbebye. – De ba han holde fokus på ballen etter at de hadde «hørt ting om ham».

Bakenga skriver i boka: «Det kom frem at Bendtner hadde hevdet at jeg hadde dårlig innflytelse på ham og laget. Deretter snakket jeg med Nicklas, som la seg flat og angret på det han hadde sagt.

Han hadde kastet meg under bussen for å redde sitt eget skinn. Hans unnskyldning var: ‘Jeg håper du forstår’ og ‘hva kan jeg gjøre?’

I boken forteller han hvordan Bendtner på et tidspunkt inviterte hele troppen til fest hjemme hos ham, hvor det var spesielle regler å ta hensyn til. «Det første vi måtte gjøre var å overlevere mobilen, for han ville ikke at noen skulle ta bilder. Folk bør slappe av, forklarer Bakenga, som imidlertid mener at paparazzifotografer lett kunne få et godt bilde av festlighetene.

Han hadde satt opp en gratis bar og et dansegulv foran de enorme vinduene i stua, slik at hvem som helst kunne stå utenfor og følge med.

Det var etter denne festen at Bakenga fikk tyn av Rosenborg ledelsen og noen uker senere fikk ferden videre til Tromsø.

Les på Engelske klubber: Åpner opp for overraskende Lukaku-comeback i Premier League!