De Ligt klarte ikke å stanse Haaland i den nye drakta. (bayern, twitter)

i 2019 kunne Matthijs de Ligt velge og vrake mellom de største klubbene i Europa. Den unge Ajax-kapteinen hadde sammen med Erik ten Hag ledet klubben til suksess i Champions League og nasjonalt. Mens kompisen Frenkie de Jong gikk til Barcelona, valgte de Ligt Juventus. Det utslagsgivende var å kunne spille «Ajax-fotball» under Mauricio Sarri.

-Jeg kom til Juventus med en tanke om at vi skulle spille mer angrepsvillig fotball, fordi Sarri var treneren. Han hadde et virkelig godt navnt i fotballverden, og spilte fantastisk fotball med Napoli og Chelsea, forteller de Ligt etter overgangen til Bayern München.

LES: Vil rive i stykker kontrakten verdt 4 millioner i uken

-Jeg forventet en stil som lignet mer på Ajax sin, men uheldigvis ble han sparket allerede etter én sesong, sier de Ligt.

Som aldri fant tonen med verken Andrea Pirlo eller Allegri.

Det er ikke første tilfellet der en spiller blir overbevist om klubbytte av en manager, for så å oppleve at hovedgrunnet til valget får sparken og erstattes av det som blir et helt annet prosjekt.

Fordelen med med Bayern München for nederlenderen, er at dette er en klubb som alltid har angrepet seg til seier – uavhengig av hvem som sitter i managerstolen.

LES: Her er de 10 dyreste Premier League-overgangene når vi går inn i august