Isak Määttä

Den norske midtbanespilleren Isak Määttä har vært en viktig del av det Aalesund-lang i flyt. – Det har ført til interesse fra flere klubber og et intenst ønske fra hovedtrener Lars Arne Nilsen om å ikke selge. – Når det likevel har skjedd skal det være fordi avtalen som kom på bordet var meget god.

Määtää kom til AaFK i 2017 fra Langevåg IL, og han fikk sin første obligatoriske kamp for A-laget 1. mai 2019 da AaFK slo Bergsøy 3-0 borte i 1. NM-runde. 20-åringen har allerede spilt 58 kamper og scoret syv mål for klubben.

Interessen har vært stor for 20-åringen i lang tid, som har hatt en god sesong i årets eliteserie hvor han har spilt samtlige kamper og scoret tre mål.

Les: Vil rive i stykker kontrakten verdt 4 millioner i uken

Nå går ferden videre til Nederland og FC Groningen. Dermed har han spilt sin siste kamp for AaFK i denne omgangen.

 • Vi har holdt igjen Isak i flere vinduer. Han har vært veldig lojal og tro, og har jobbet knallhardt for å realisere potensialet sitt. Tiden er nå moden for å ta steget ut i Europa, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.
 • Som liten var det alltid en drøm å spille i utlandet, så selvfølgelig er dette en drøm som går i oppfyllelse. Dette er noe jeg har jobbet veldig hardt for og noe jeg alltid har hatt troa på at jeg skal klare. Groningen er en stor klubb i Nederland og har vist at de er flinke til å utvikle spillere, så valget ble veldig enkelt da de ville hente meg, sier Isak Dybvik Määtää.
 • Nederlansk fotball er bra og har mange store klubber. De liker å spille offensiv fotball, noe som kan passe meg veldig godt. Jeg ser frem til å utvikle meg som fotballspiller der, legger han til
 • Fanger oppmerksomheten

Selv om AaFK etter tøffe og respektfulle forhandlinger valgte å akseptere totalpakken, så satt det langt inne å selge Määtää.

 • Det er på mange måter slik vi ønsker å drive klubben. Å utvikle et godt lag med mange sultne unge spillere som fanger oppmerksomheten hos klubber i større ligaer. Samtidig er det viktig at vi klarer å balansere dette med den sportslige utviklingen på lang sikt. I så måte satt det veldig langt inne å også selge Isak i dette vinduet, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.
 • Det som til slutt ble avgjørende var at dette var et steg Isak hadde veldig lyst til å ta, og det faktum at klubben trenger likviditet for å dekke forpliktelsene og kunne fortsette å bygge et robust AaFK, legger han til.

Les: Her er de 10 dyreste Premier League-overgangene når vi går inn i august

Han mener flere fortjener ære for denne suksesshistorien.

 • En stor takk til Fiskerstrand og Langevåg IL som har fostret frem et veldig et spennende emne, og vårt eget akademi og A-lag som har foredlet det emnet som Isak var. Dette er et prakteksempel på at det er mulig å lykkes i Sunnmørsmodellen, selv uten at man har flust av landskamper i ung alder. Denne modellen ønsker vi å være med å stimulere til å bli enda sterkere i fremtiden.
 • Virkelig stilt opp

Määtää har mange han ønsker å takke nå når han tar sitt neste steg i fotballkarrieren.

 • AaFK har betydd utrolig mye for meg. Jeg har fått tid til å vokse som spiller og person her. Jeg har trivdes ekstremt godt gjennom hele tiden min i AaFK og kommer virkelig til å savne klubben og menneskene. Jeg kommer aldri til å glemme tiden her hvor jeg har spilt helt siden jeg var guttespiller, sier 20-åringen.
 • Supporterne har støttet oss i alle mine år som spiller for A-laget. De har virkelig stilt opp og hatt ryggen vår i hver eneste kamp. Jeg kommer til å savne dem og det å spille foran den fantastiske gjengen på tribunen.
 • Til slutt vil jeg takke alle i og rundt AaFK for en fantastisk tid. Jeg setter utrolig stor pris på tiden min i klubben og de opplevelsene jeg fikk der.