Hjem Fotball De har ikke jernbane, men de har VM billet
De har ikke jernbane, men de har VM billet

De har ikke jernbane, men de har VM billet

oktober 10, 2017

Da Island i 2016 gledet verden med å nå kvartfinalen i Fotball EM i Frankrike tenke mange et dette var untaket som bekreftet regelen. Island har hverken pengene eller befolkningsgrunnlaget til å bli så gode i fotball. – Nå har de som eneste nordiske nasjon kvalifisert seg direkte til VM i Russland.(Sverige har mulighet senere i dag)

Alle skal med

Island har gjort det faktum at de er så få til en fordel, alle som vil spille får være med, alle som vil bidra ønskes velkommen. Det sosiale aspektet ved fotballen står i sentrum, de skiller ikke mellom «gode» og «dårlige» spillere blant unge spillere slik vi gjør i Norge, de har ingen spillere å miste.  Vi tror at det er de dårligste som slutter og de beste som blir igjen, når man samtidig vet at det sosiale som er viktigst sier det seg selv at det ikke er tilfelle.

Samhold skaper engasjement og det er det som nå har bragt Island til VM. Vi er imponert og samtidig litt sjalu for at de har ledere som skjønner hva som er viktig.

Gårsdagens kamp mot Kosovo var, som de fleste andre kamper som Island spiller en kamp de på papiret skulle ha tapt, kampen var jevn, men som vanlig ville Island mer.

Gylfi Sigurdsson og Johann Berg Gudmundsson  scoret målene da Island beseiret Kosovo med 2-0 og dermed booket en billett til VM-finalen. Kroatia ble nummer to i gruppe I med en seier på 2-0 i Ukraina.

Alfred Finnbogason som til vanlig spiller i Bundesliga påpeker at VM er større enn EM:

Det er en ubeskrivelig følelse. Det var flott å komme til EM, men dette er enda større hvis du spør meg. Det var 24 nasjoner i EM, men det er bare 13 europeiske land som kommer til VM, sier Finnbogason til mbl.is.

«Jeg føler at seieren over Kroatia i sommer var avgjørende. Da så vi at det var gode muligheter. Vi var på utkikk etter en av de to topplassene. Det var flott at vi kunne sørge for å ende rett opp i første omgang.

«Det var litt stresset i starten, men da kampen fortsatte, følte vi at vi var på rett spor. Alt gikk, og jeg er nesten målløs.»

Gylfi Sigurdsson og Johann Berg Gudmundsson  scoret målene da Island beseiret Kosovo med 2-0 og dermed booket en billett til VM-finalen. Kroatia ble nummer to i gruppe I med en seier på 2-0 i Ukraina.

 

 

 

 

Island – Kosovo 2-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe I
40′ 1-0 Gylfi Sigurdsson
68′ 2-0 Johann Berg Gudmundsson

Les også: