Kees van Wonderen

Det var lurt av Stavanger klubben å sende det første budet på Daniel Karlsbakk fra Heerenveen i retur. Viking får nå 30 millioner kroner, det dobbelte av hva som lå på bordet for få dager siden.

Det er en svært fornøyd sportssjef i Viking Erik Nevland som snakket med Aftenbladet: «Vi er muntlig enige med Heerenveen om en avtale, men ingenting er foreløpig signert. Jeg kan også bekrefte at Karlsbakk er på vei til Nederland for å sluttføre overgangen»

Den 19 år gamle spissen har alle de kvaliteter som en klubb er ute etter. Daniel Karlsbakk er kjapp, kreativ, fysisk sterk så ung at han er lett å forme. Heerenveen manager Kees van Wonderen har i en årrekke vært ansvarlig for diverse nederlandske ungdomslandslag. – I sin tiltredelseserklæring i fjor sommer sa Kees van Wonderen at et av hans viktigste mål var å gjøre Heerenveen attraktiv for unge talenter.

Travel dag: Sean Dyche har pekt ut spillerene han ønsker seg

Daniel Karlsbakk passer godt inn i kategorien unge talenter, Viking valgte å bruke Karlsbakk i hele 21 kamper i fjor, og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne.

Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag.

Les: Henter Isco for å sikre en historisk serietittel