Daley Blind

Etter fire år i Manchestre United kjøpte Ajax venstreback Daley Blind tilbake sommeren 2018. – Det var en glede helt frem til Alfred Schreuder overtok som manager etter Erik ten Hag. Schreuder, som er en tosk, ble bare noen måneder i jobben. Han rakk å få et så dårlig forhold med Blind at de i vinter med «gjensidig enighet» terminerte kontrakten.

33 åringen signerte for Bayern München som også ikke hadde ting på stell. – Den tyske mastodonten har ikke dominert denne sesongen slik kravet er. Til tross for seriegull i 12.time måtte noen må bøte for den kaotiske sesongen, leder Oliver Kahn og sportsdirektør Hasan Salihamidzic ble blinket ut som de skyldige for det store tilbakesteget i Bundesliga.

Les: Fikk sparken – timen etter at seriegullet var på plass!

Daley Blind (33) brøt kontrakten med Ajax sist vinter etter et skisma med daværende hovedtrener Alfred Schreuder. Venstrebacken signerte da for Bayern München, men tiden i den tyske storklubben har ikke blitt som forventet.

Veteranen har kun spilt fem kamper, og da Bayern lørdag sikret seg sin ellevte strake ligatittel i Bundesliga, spilte Blind trolig sin siste kamp i rødtrøya. Ikke bare går kontrakten hans ut denne sommeren – manager Thomas Tuchel som tydeligvis ikke fikk skylden denne gangen vil ikke ha ham i nærheten.

Sky Sports melder at: Blind forlater Bayern München!. Dermed er han fri på markedet med mulighet for å gå inn i en ny klubb som sjef når overgangsvinduet åpner.

Det mest sansynlige er en retur til Nederland. – Også Ajax er en mulighet, nå er tross alt ikke Alfred Schreuder surmulende på Ajax Amsterdam lenger. (Er hovedtrener for Al-Ain FC er en fotballklubb fra Al Ain i De forente arabiske emirater som spiller i toppserien UAE Pro-League.) Nåværende Ajax manager John Heitinga kjenner Blind godt, han har hatt samme løype i klubben og er bare litt eldre.

LES: Premier League-klubb lar seg ikke lure – har Kalvin Phillips fortsatt som toppmål

Den belgiske klubben Royal Antwerp har også vist interesse.