Har pekt på spilleren han trenger. (foto: chelsea, twitter)

Det er helt tydelig at Chelsea ikke har et sekund å miste. – De skulle ha på plass Brighton manager Graham Potter før lørdagens kamp mot Fulham, men på grunn av dronning Elizabeth død er kampen utsatt.

I går skrev Daily Mirror «Hurry Potter» skulle på plass så raskt som mulig og da må en avtale med Brighton. Chelsea førsøkte å forhandle, men krøp til slutt til korset og betalte utkjøpsklausulen. Pengene renner ut av klubbkassa om dagen, spillerkjøp til over 2 milliarder og nå bytte av manager som også koster dyrt.

Pr nå ligger de på sjetteplass i Premier League utenfor Champions League kvalifisering og inntektene som følger.

LES: Bild: Chelseas første Potter-signering kommer fra Bundesliga

The Times skriver at tirsdagens 4 -1 tap i Zagreb ikke spilte noen rolle, avgjørelsen var allerede tatt. Avisen skriver også at Tuchel ble «overrasket» over nyheten, men aksepterte den raskt.

Trenerbyttet koster Chelsea 22 millioner pund – over en kvart milliard kroner!.

Potters utkjøpsklausul er 15 millioner pund og Tuchel kompenseres med 7 millioner pund for terminering av kontrakten.

Ifølge Telegraph tar Potter med seg tre personer fra Brighton-staben. En av dem er assistenttrener Björn Hamberg, som har holdt på siden sin tid i Östersund. De to andre, assistenttrener Billy Reid og rekrutteringsanalytiker Kyle Macaulay, har også eksistert siden ÖFK-tiden.

Les: I krisemøte etter superkort gjenforening

Østersund, Swansea og Brighton. Dette er karriereveien til tidligere venstreback Potter siden 2011. Hos Brighton har manageren ikke lidd noen nød med en årslønn på rundt 2 millioner pund, men denne uken signerte han kontrakten som gir så vanvittig mye mer.

Potter skal ha forhandlet seg til en årslønn på 12 millioner pund, rundt 115 millioner kroner mer enn i badebyen Brighton. Med en femårskontrakt er lønnspakken til Potter dermed verdt 60 millioner pund, noe som betyr at Chelsea skal betale en solid erstatning hvis/når Potter sparkes før kontraktsutløp.